Business & Finance Τρίτη 28/09/2021, 12:45
BUSINESS & FINANCE

JP Morgan: Αγοράστε μετοχές σε κάθε πτώση – Τα κρούσματα θα μειωθούν

JP Morgan: Αγοράστε μετοχές σε κάθε πτώση – Τα κρούσματα θα μειωθούν

Να αντιμετωπίσουν την όποια υποχώρηση των χρηματιστηρίων σαν μια ευκαιρία για αγορές, συμβουλεύει τους πελάτες της η JP Morgan, προβλέποντας ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού θα μειωθούν και οι μετοχές θα ενισχυθούν. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι τόσο η Bank of America όσο και η Morgan Stanley δίνουν στους επενδυτές την αντίθετη συμβουλή. 

«Τώρα πιστεύουμε ότι το κύμα της μετάλλαξης Δέλτα πιθανότατα έχει κορυφωθεί και πλέον υποχωρεί στις ΗΠΑ και διεθνώς», σημειώνουν οι αναλυτές της JP Morgan.

«Η όποια πτώση (των αγορών) θα πρέπει να χρησιμοποιείται για την αύξηση της έκθεσης στις μετοχές», τονίζουν, καθώς εκτιμούν ότι το trade του ανοίγματος των οικονομιών θα συνεχιστεί.

Η άποψή τους αυτή ενισχύεται και από την ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής που θα έρθει τελικά στις ΗΠΑ, καθώς η ενίσχυση των επιτοκίων θα ωφελήσει τους κυκλικούς κλάδους.

Η Fed αναμένεται να αρχίσει το tapering, δηλαδή τη μείωση του ύψους 120 δισ. δολαρίων τον μήνα προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης μέσα στο έτος και το 75% των επενδυτών περιμένει τουλάχιστον μία αύξηση επιτοκίων το 2022.

Κατόπιν τούτων, η JP Morgan περιμένει ότι η Wall Street θα δώσει θετικές αποδόσεις για το υπόλοιπο του 2021.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News