Business & Finance Δευτέρα 27/09/2021, 21:38
ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

«Κλείνουν την πόρτα» στους Κινέζους τα χρηματιστήρια cryptos

«Κλείνουν την πόρτα» στους Κινέζους τα χρηματιστήρια cryptos

Τα κορυφαία χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων «κόβουν» τους δεσμούς τους με πελάτες τους στην Κίνα, από τη στιγμή που το Πεκίνο χαρακτήρισε παράνομη κάθε δραστηριότητα που συνδέεται με ψηφιακά νομίσματα, στον τελευταίο γύρο μέτρων καταστολής κατά της συγκεκριμένης αγοράς. 

Η Huobi, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων, ανακοίνωσε ότι σταματά την πρόσβαση σε Κινέζους χρήστες έως τα τέλη του έτους, ενώ η Binance, ακόμη μία μεγάλη πλατφόρμα, δεν δέχεται πλέον χρήστες με κινεζικούς αριθμούς τηλεφώνου. Τους τελευταίους μήνες το Πεκίνο έχει λάβει σαρωτικά μέτρα κατά της αγοράς κρυπτονομισμάτων, ενώ την Παρασκευή προέβη στη πιο δυναμική κίνηση, καθώς η κεντρική τράπεζα της Κίνας μαζί με εννέα ακόμη ρυθμιστικές αρχές, συμπεριλαμβανομένης της αρχής του Διαδικτύου και της αστυνομίας, κήρυξαν παράνομη την παροχή υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων σε Κινέζους χρήστες από τα σχετικά χρηματιστήρια. 

Η Huobi γνωστοποίησε επίσης ότι έχει ήδη σταματήσει να δέχεται νέους Κινέζους χρήστες και θα διαγράψει σταδιακά και τους υφιστάμενους λογαριασμούς Κινέζων χρηστών. Το ψηφιακό πορτοφόλι TokenPocket, που χρησιμοποιείται ευρέως στην Κίνα, ανακοίνωσε ότι θα συμμορφωθεί με τις νέες οδηγίες και θα σταματήσει να υποστηρίζει ορισμένες λειτουργίες εντός της Κίνας. 

Την ίδια στιγμή, το site της Alibaba που απευθύνεται σε διεθνείς αγοραστές ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να επιτρέπει στους εμπόρους να πωλούν “mining rigs” σε κρυπτονομίσματα, ενώ η μεγαλύτερη πλατφόρμα συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα του Χονγκ Κονγκ, η FTX, γνωστοποίησε ότι θα μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία της στις Μπαχάμες εν μέσω των αυξανόμενων περιορισμών. 

Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές εξοπλισμού για «mining» είναι κινεζικοί και διεθνείς miners έχουν στραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Τζακ Μα για να προμηθευτούν τον αναγκαίο εξοπλισμό υπολογιστών για να δημιουργήσουν bitcoin.

«Ενώ οι μεγάλες πλατφόρμες συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα θα σταματήσουν να παρέχουν υπηρεσίες σε κατοίκους της Κίνας, η αλήθεια είναι ότι η ολοκληρωτική απαγόρευση του bitcoin σε οιαδήποτε χώρα είναι σχεδόν αδύνατη», αναφέρει ο Χένρι Αρσλάνιαν, εταίρος της PwC. Παρά τις προσπάθειες του Πεκίνου, οι Κινέζοι επενδυτές στην αγορά κρυπτονομισμάτων πραγματοποίησαν συναλλαγές ύψους 150 εκατ.δολαρίων σε ψηφιακά νομίσματα στο πρώτο φετινό εξάμηνο, γεγονός που καθιστά την κινεζική πρωτεύουσα τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της Chainalysis. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από FT

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News