Business & Finance Παρασκευή 24/09/2021, 11:53
BUSINESS & FINANCE

Xiaomi: «Οι συσκευές μας δεν λογοκρίνουν»

Xiaomi: «Οι συσκευές μας δεν λογοκρίνουν»

«Οι συσκευές της Xiaomi δεν λογοκρίνουν την επικοινωνία ούτε από ούτε προς τους χρήστες τους», απαντά η εταιρεία, σε συνέχεια των δημοσιευμάτων σχετικά με δηλώσεις του υπουργείου Άμυνας της Λιθουανίας. 

Υπενθυμίζεται ότι η Λιθυουανία συνέστησε στους πολίτες της να μην αγοράζουν κινεζικά κινητά τηλέφωνα, λέγοντας μάλιστα ότι όσοι τα χρησιμοποιούν ήδη θα πρέπει να τα πετάξουν, αφότου οι κυβερνητικές υπηρεσίες διαπίστωσαν ότι έχουν δυνατότητες λογοκρισίας. 

«Η Xiaomi δεν το έκανε ποτέ ούτε πρόκειται ποτέ να απαγορεύσει ή να εμποδίσει την προσωπική δραστηριότητα των χρηστών smartphone, όπως αναζήτηση, κλήση, περιήγηση στο Διαδίκτυο ή τη χρήση λογισμικού επικοινωνίας τρίτων. Η Xiaomi σέβεται και προστατεύει με κάθε τρόπο τα νόμιμα δικαιώματα όλων των χρηστών», αναφέρει εκπρόσωπος της εταιρείας. 

«H Xiaomi συμμορφώνεται πλήρως προς τον ισχύοντα Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων (GDPR) της Ευρωπαϊκής Ένωσης», προσθέτει. 

Σύμφωνα με τα όσα έκαναν γνωστά οι αρχές της Λιθουανίας, τα δημοφιλέστερα κινητά της Xiaomi που πωλούνται στην Ευρώπη έχουν προεγκατεστημένη τη δυνατότητα να εντοπίζουν και να λογοκρίνουν φράσεις όπως «Ελευθερία στο Θιβέτ», «Ζήτω η ανεξαρτησία της Ταϊβάν» και «δημοκρατικό κίνημα».

Στο μοντέλο Mi 10T 5G της Xiaomi, η δυνατότητα αυτή έχει απενεργοποιηθεί για την περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως όπως διαπίστωσαν οι Λιθουανοί, μπορεί να ενεργοποιηθεί εξ  αποστάσεως ανά πάσα στιγμή, σύμφωνα με το CNN.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News