Business & Finance Πέμπτη 23/09/2021, 14:31
BUSINESS & FINANCE

Technology Innovation Hub στην Πάτρα δημιουργεί η PwC Ελλάδας

Technology Innovation Hub στην Πάτρα δημιουργεί η PwC Ελλάδας

Στην Πάτρα επεκτείνει τη δραστηριότητά της η PwC Ελλάδας με τη δημιουργία ενός Technology Innovation Hub. Στόχος της λειτουργίας του Technology Innovation Hub είναι η αξιοποίηση του τοπικού οικοσυστήματος τεχνολογίας για την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων και τον σχεδιασμό δράσεων που προωθούν και ενισχύουν την ένταξη των πλέον εξελιγμένων λύσεων τεχνολογίας στην κοινωνική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της PwC Ελλάδας, το υψηλό ακαδημαϊκό και τεχνολογικό υπόβαθρο της Πάτρας, όπως έχει διαμορφωθεί από τη λειτουργία εκ των σημαντικότερων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων της χώρας, παράλληλα με τη δραστηριοποίηση πλήθους νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων, αναμένεται να λειτουργήσει ως αρωγός για την επίτευξη των στόχων του Technology Innovation Hub. Προς αυτή την κατεύθυνση υπεγράφη πρόσφατα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών και της PwC Ελλάδας ενώ είναι προς υλοποίηση πλάνο ανάπτυξης συμμαχιών με τους τοπικούς φορείς.

Σύμφωνα με την PwC Ελλάδας, η ανάπτυξη καινοτομίας μέσω του Technology Innovation Hub δημιουργεί ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική κοινωνία καθώς δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και συνεισφέρει στην ενίσχυση του τεχνολογικού προφίλ της περιοχής, αναδεικνύοντας τη σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Σημειώνεται ότι τα νέα γραφεία της PwC στην Πάτρα είναι υπό διαμόρφωση ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία στελέχωσής τους.

«Η επέκτασή μας στην Πάτρα στοχεύει στην αξιοποίηση τόσο του ισχυρού ακαδημαϊκού επιπέδου της περιοχής όσο και των δυνατοτήτων της επιχειρηματικής κοινότητας της Δυτικής Ελλάδας» δήλωσε ο Γιώργος Κολλιδάς, Partner, Technology Leader, PwC Ελλάδας. Όπως σημείωσε ο ίδιος «μέσα από τη σύμπλευση και τη δημιουργία ισχυρών συμμαχιών, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ιδεών, τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και την ανάπτυξη καινοτομίας, στοχεύουμε στη διαμόρφωση μιας κοινότητας που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του ψηφιακού μετασχηματισμού τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο μέσω του παγκόσμιου δικτύου της PwC».

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News