Business & Finance Τετάρτη 22/09/2021, 09:02
BUSINESS & FINANCE

Τουριστική ζήτηση μέσω διαδικτύου: Ποιες χώρες «ψηφίζουν» Αθήνα

Πώς διαμορφώνονται οι τάσεις ανά χώρα προέλευσης

Τουριστική ζήτηση μέσω διαδικτύου: Ποιες χώρες «ψηφίζουν» Αθήνα

Αυξημένες ήταν οι αναζητήσεις μέσω διαδικτύου για τον προορισμό της Αθήνας τον περασμένο Αύγουστο, συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, όπως προκύπτει από στοιχεία της Tourix

Τουριστική ζήτηση μέσω διαδικτύου: Ποιες χώρες «ψηφίζουν» Αθήνα-1

Ειδικότερα, τον περασμένο Αύγουστο παρατηρήθηκε υψηλός όγκος διαδικτυακών αναζητήσεων σε σχέση με ζήτηση για διαμονή στην Αθήνα (μειωμένος πάντως σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες του φετινού καλοκαιριού) τις ΗΠΑ να διατηρούν την πρώτη θέση από πλευράς ζήτησης, με το Ηνωμένο Βασίλειο πλέον να καθιερώνεται στη δεύτερη θέση και με τη Γαλλία να συμπληρώνει την τριάδα με τις τοπ χώρες προέλευσης των αναζητήσεων που γίνονται διαδικτυακά σε σχέση με ενδιαφέρον διαμονή για τον προορισμό της Αθήνας.

Την πιο έντονη αύξηση αναζητήσεων συγκριτικά παρουσιάζουν η Κύπρος και οι ΗΠΑ. Η μόνη χώρα που δεν παρουσιάζει ουσιαστική μεταβολή είναι το Ηνωμένο Βασίλειο. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις αναζητήσεις τον Αύγουστο του 2021 σε σχέση με τον Αύγουστο του 2020, παρατηρήθηκε αύξηση 20% για το Ισραήλ, 132% για τις ΗΠΑ, 32% για τη Γαλλία, 202% για την Κύπρο, 32% για την Ιταλία, 62% για την Ολλανδία, 15% για τη Γερμανία, 62% για τον Καναδά και δεν υπήρξε σημαντική μεταβολή για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τουριστική ζήτηση μέσω διαδικτύου: Ποιες χώρες «ψηφίζουν» Αθήνα-2

Τον Αύγουστο οι αναζητήσεις αρχίζουν να μειώνονται σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021, με εξαίρεση την Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο που παρουσιάζουν αύξηση. Ειδικότερα, τον Αύγουστο του 2021 σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021 παρατηρήθηκε αύξηση των αναζητήσεων κατά 15% για την Κύπρο και 8% για το Ηνωμένο Βασίλειο και μείωση κατά 44% για το Ισραήλ, 6% για τη Γαλλία, 24% για τις ΗΠΑ, 8% για τη Γερμανία, 5% για την Ολλανδία, 12% για την Ιταλία και 12% για τον Καναδά. Συνολικά, τον Αύγουστο του 2021 παρατηρείται μια μείωση 6% στις αναζητήσεις σε σχέση με τον Ιούλιο 2021.

Οι τρεις κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στην Αθήνα είναι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία. Μάλιστα, για το 2021, οι ΗΠΑ αυξάνουν ακόμη περισσότερο το μερίδιο αναζητήσεων τους ανάμεσα στις υπόλοιπες χώρες, σε σχέση με το 2020.

Το 2021 παρατηρείται αύξηση των αναζητήσεων σε σχέση με το προηγούμενο έτος για ΗΠΑ, Γαλλία και Ισραήλ, η Γερμανία δεν παρουσιάζει ουσιαστική μεταβολή, ενώ οι υπόλοιπες εμφανιζόμενες χώρες παρουσιάζουν μείωση με εντονότερες αυτές από την Κύπρο και Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News