Business & Finance Τρίτη 21/09/2021, 17:05
BUSINESS & FINANCE

Ξενοδοχεία: «Οι Έλληνες επέστρεψαν» στην Ισπανία και αλλάζουν το all-inclusive

Ξενοδοχεία: «Οι Έλληνες επέστρεψαν» στην Ισπανία και αλλάζουν το all-inclusive

«Οι Έλληνες επέστρεψαν!», λέει ο Ανδρέας Ανδρεάδης, με αφορμή την επέκταση της Ikos Resorts στην Ισπανία, θυμίζοντας στον δημοσιογράφο των Financial Times ότι «οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν αποικίες σε αυτή την περιοχή αιώνες πριν από τη γέννηση του Χριστού».

«Από εκείνη την εποχή, οι Έλληνες δεν εμφανίστηκαν ξανά εδώ. Αλλά σου λέω τώρα ότι οι Έλληνες επέστρεψαν!», δηλώνει για το Ikos Andalusia, το πρώτο εγχείρημα στο εξωτερικό του ελληνικού ξενοδοχειακού ομίλου που σύμφωνα με τους Financial Times, άλλαξε το πρόσωπο του all-inclusive.  

Τα πέντε resorts Ikos που έχουν ανοίξει από το 2015 εφαρμόζουν ένα επίπεδο υπηρεσιών που ταιριάζει σε ένα Four Seasons, κόντρα στο μοντέλο του all-inclusive που τυπικά συνδέεται με φτωχούς μπουφέδες φαγητών και φθηνά ποτά.

Η επέκταση της Ikos στην Ισπανία έρχεται να αλλάξει το πρόσωπο της Costa del Sol. Εκεί όπου σήμερα κανείς συναντά το Ikos Andalusia βρισκόταν πριν από πέντε χρόνια το 3 αστέρων Princess, με πλαστικές ξαπλώστρες και ένα μεγάλο εστιατόριο που έκοβε τη θέα προς τη θάλασσα. Η Ikos αγόρασε την έκταση το 2018 και προχώρησε σε μία ανακατασκευή ύψους 180 εκατ. ευρώ, υπό τις οδηγίες του ισπανικού αρχιτεκτονικού γραφείου Studio Gronda.

Ποιοι είναι «οι Έλληνες»

Όπως γράφουν οι Financial Times,  «οι Έλληνες» έκαναν τα πρώτα τους βήματα στον τουρισμό στη Χαλκιδική, όπου ο πατέρας του Ανδρέα Ανδρεάδη, Αναστάσιος, αποξήρανε έναν βάλτο για να χτίσει το Sani Beach Club. Αυτό που ξεκίνησε από χαμηλά έγινε ένας όμιλος με πέντε ξενοδοχεία πολυτελείας και τη δική του μαρίνα. Ο Ανδρεάδης είδε στη συνέχεια μία ευκαιρία να δημιουργήσει ένα αδερφό brand, που θα έμπαινε στο ακριβό κομμάτι του all-inclusive.

Οι FT μιλούν για μια μικρή ελληνική αυτοκρατορία, που επεκτείνεται στο Αλγκάρβε και την Ίμπιζα και μόλις αγόρασε ένα παλιό Club Med στη Μαγιόρκα.

Ο Ανδρεάδης παραδέχεται ότι η επέκταση στην  Ισπανία είναι ένα ριψοκίνδυνο στοίχημα. Έπρεπε να μεταφέρει εκατοντάδες άτομα προσωπικό και να νοικιάσει ένα κοντινό ξενοδοχείο για να τους στεγάσει, ενώ σίγουρα οι καθυστερήσεις και τα πρωτόκολλα της πανδημίας δεν βοηθούν.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News