Business & Finance Τρίτη 21/09/2021, 17:00
BUSINESS & FINANCE

Google: Αγοράζει γραφεία 2,1 δισ. δολαρίων στη Νέα Υόρκη

Google: Αγοράζει γραφεία 2,1 δισ. δολαρίων στη Νέα Υόρκη

Γραφεία στη Νέα Υόρκη προγραμματίζει να αγοράσει η Google έναντι 2,1 δισ. δολαρίων, παρότι η μεγαλύτερη μερίδα του εργατικού της δυναμικού εξακολουθεί να δουλεύει από απόσταση. Πρόκειτια για την πιο ακριβή αγορά κτιρίου γραφείων στις ΗΠΑ από την επέλαση της πανδημίας, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Wall Street Journal.

Η Google ήδη ενοικιάζει το κτίριο, το οποίο σύμφωνα με ανάρτηση της οικονομικής διευθύντριας της εταιρείας, Ruth Porat, θα λειτουργεί ως «η άγκυρα», δηλαδή το επίκεντρο, του νέου συγκροτήματος γραφείων στην ευρύτερη περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google ανακοίνωσε στους εργαζομένους της ότι δεν χρειάζεται να επιστρέψουν στο γραφείο τουλάχιστον μέχρι και τον Ιανουάριο του 2022. Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος είχε δηλώσει προηγουμένως πως αναμένει τουλάχιστον το ένα πέμπτο να συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι του ακόμη και μετά το άνοιγμα των γραφείων.

Η επένδυση είναι επιπρόσθετη των σχεδίων που είχε ανακοινώσει η εταιρεία πριν από λίγους μήνες για διοχέτευση 250 εκατ. δολαρίων στην Νέα Υόρκη, ώττε να ενισχύσει το ανθρώπινο δυναμικό στην περιοχή από 12.000 σε 14.000 μέσα στα επόμενα χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Google, όπως βέβαια και ολόκληρος ο κλάδος της τεχνολογίας πήραν τεράστια ώθηση με αποτέλεσμα την εισροή υψηλότατων εσόδων, τα οποία και μπορούν να επενδύσουν σε ακίνητη περιουσία και σε άλλες πρωτοβουλίες. Οι καταναλωτές στηρίχθηκαν ακόμη περισσότερο στις ψηφιακές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια των lockdowns συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, της δουλειάς και της ψυχαγωγίας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Wall Street Journal και CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News