Business & Finance Τρίτη 21/09/2021, 16:23
BUSINESS & FINANCE

Johnson & Johnson: Αποτελεσματικότητα 94% για την ενισχυτική δόση του εμβολίου

Johnson & Johnson: Αποτελεσματικότητα 94% για την ενισχυτική δόση του εμβολίου

Αποτελεσματικότητα 94% έδειξε το εμβόλιο της Johnson & Johnson όταν μία δεύτερη δόση χορηγείται δύο μήνες μετά την πρώτη, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε η φαρμακευτική, η ενισχυτική δόση αυξάνει τα επίπεδα των αντισωμάτων κατά 4-6 φορές σε σύγκριση με μία μόνο δόση.

Η ενισχυτική δόση που δόθηκε έξι μήνες μετά την πρώτη προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη προστασία, καθώς τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι παράγει 12 φορές περισσότερα αντισώματα, τέσσερις εβδομάδες μετά τη χορήγηση.

Οι παρενέργειες της ενισχυτικής δόσης ήταν λίγο-πολύ αυτές που καταγράφηκαν και έπειτα από την πρώτη δόση.

Με τα νέα αυτά δεδομένα, η J&J επιδιώκει να ζητήσει από την αμερικανική επιτροπή τροφίμων και φαρμάκων FDA να εγκρίνει τη χορήγηση δεύτερης δόσης στους 14,8 εκατ. Αμερικανούς που έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της εταιρείας.

Ήδη, στις ΗΠΑ σχεδιάζεται η χορήγηση τρίτης δόσης για όσους έχουν εμβολιαστεί με τα σκευάσματα των Moderna και Pfizer. Η οριστική απόφαση για τους άνω των 65 ετών και τις ευπαθείς ομάδες αναμένεται από μέρα σε μέρα.

Το ποσοστό αποτελεσματικότητας του 94% που ανακοίνωσε η J&J για τη δεύτερη δόση αφορά τις ΗΠΑ, όπως έκανε γνωστό η εταιρεία. Διεθνώς, μία ενισχυτική δόση που χορηγείται δύο μήνες μετά την πρώτη είναι κατά 75% αποτελεσματική έναντι της συμπτωματικής νόσου και 100% έναντι της σοβαρής νόσου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News