Business & Finance Τρίτη 21/09/2021, 14:32
BUSINESS & FINANCE

Shell: 7 δισ. δολάρια επιπλέον σε μερίσματα

Shell: 7 δισ. δολάρια επιπλέον σε μερίσματα

Προ εκπλήξεως βρέθηκαν οι μέτοχοι της Shell όταν τους ανακοινώθηκε πως θα λάβουν 7 δισ. δολάρια σε μερίσματα, καθώς η εταιρεία υποσχέθηκε πως θα διανέμει το ένα τρίτο των εσόδων από την πώληση των κοιτασμάτων στο Permian του Τέξας στην εταιρεία ConocoPhilips.

Εκτός αυτού όμως, η Shell μόλις δύο μήνες πριν αύξησε το μέρισμα κατά σχεδόν 40%, ενώ ξεκίνησε και διαδικασία επαναγοράς μετοχών αξίας 2 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για περίτρανη απόδειξη ότι η Shell προσπαθεί να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών της, καθώς πέρυσι είχε προχωρήσει σε ιστορικά μεγάλη μείωση του μερίσματός της με την επέλαση της πανδημίας.

Από την πώληση της τοποθεσίας στο Permian η Shell θα αποκομίσει 9,5 δισ. δολάρια, εκ των οποίων τα 2,5 δισ. θα καταβληθούν για την μείωση των χρεών της και τα υπολοιπόμενα θα διοχετευτούν στους επενδυτές και για επαναγορά μετοχών. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από το δ.σ. της εταιρείας κατά πάσα πιθανότητα μέχρι το τέλος του έτους, όταν δηλαδή ολοκληρωθούν οι σχετικές συναλλαγές. Τα μερίσματα 7 δισ. δολαρίων θα είναι επιπλέον στην προηγούμενη δέσμευση της Shell για διοχέτευση του 20%-30% της ρευστότητας από τις δραστηριότητες της εταιρείας προς τους επενδυτές της, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ενεργειακής.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News