BUSINESS & FINANCE

Accor: Σχέδια για πέντε νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα

«Κορυφαίος προορισμός με μοναδικά assets η Ελλάδα», δηλώνει ο CEO του γαλλικού πολυεθνικού ξενοδοχειακού κολοσσού

Πηγή φωτ. https://group.accor.com

Σημαντική επέκταση στην Ελλάδα έχει δρομολογήσει ο γαλλικός πολυεθνικός ξενοδοχειακός κολοσσός Accor, όπως δηλώνει ο πρόεδρος και CEO του ομιλου Sébastien Bazin, τονίζοντας ότι η χώρα μας αποτελεί κορυφαίο προορισμό στη Μεσόγειο.

«Η Ελλάδα είναι ένας τοπ προορισμός με μοναδικά assets και ήδη κορυφαίος προορισμός στη Μεσόγειο και βιώνει μια θετική στροφή προς υψηλότερης ποιότητας τουρισμό» σημειώνει συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο CEO του ομίλου που διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται ξενοδοχεία με brands όπως τα Raffles, Fairmont, Sofitel, MGallery, Pullman, SwissôtelNovotel, Mercure, Adagio κ.α. σε περισσότερες από 5.100 τοποθεσίες σε 110 χώρες.

Αναφερόμενος στα σχέδια ανάπτυξης της Accor ο ίδιος εξηγεί: «Αυτή τη στιγμή λειτουργούμε ή συνεργαζόμαστε σε επίπεδο franchise με 6 ξενοδοχεία και σύνολο 1.046 δωματίων στην Ελλάδα. Επιπλέον, επεκτεινόμαστε με πέντε νέες μονάδες οι οποίες αντιστοιχούν σε άλλα 586 δωμάτια και έχουμε τη δυναμική για πολλά επιπλέον και διαφορετικού εύρους ξενοδοχεία συμπεριλαμβανομένων μονάδων πολυτελείας».

Επισημαίνει ακόμη πως η Αccor «μπορεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο καθώς και ρόλο στρατηγικού εταίρου, συνεργαζόμενη στενά τόσο με την κυβέρνηση όσο και με τον ιδιωτικό τομέα ώστε να καθορίσει τη μελλοντική κατάσταση του ταξιδιού και τη θέση της Ελλάδας ως παγκόσμιας τουριστικής δύναμης».

Εκτιμά επιπλέον ότι «η Ελλάδα βγαίνει από αυτήν την κρίση με θετικό πρόσημο και με ελπιδοφόρα μηνύματα για σταδιακή επιστροφή στα επίπεδα του τουρισμού πριν από την πανδημία» και αποκαλύπτει ότι τα έσοδα της Accor από τα δωμάτιά της στην Ελλάδα διπλασιάστηκαν το φετινό καλοκαίρι σε σύγκριση με εκείνο του 2020.

Κάνει επίσης ειδική μνεία στο ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης Ελλάδα 2.0, το οποίο – όπως παρατηρεί – εξασφαλίζει σημαντικές επενδύσεις για ένα εξελισσόμενο τουριστικό τοπίο και παρέχει έναν διαφορετικό, πιο πράσινο, πιο ψηφιακό και πιο αυθεντικό τρόπο να ανακαλύψει κανείς την Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την Αθήνα διαβλέπει ότι το Ελληνικό θα είναι μια σημαντική αλλαγή που θα αναδείξει την πόλη σε κορυφαίο city break προορισμό χωρίς όμως να αποκαλύπτει εάν έχει συγκριμένα σχέδια για αυτό η Accor.

Για την ανάκαμψη τέλος του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο εξηγεί πως η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αμερική γνώρισαν μεγάλη δυναμική φέτος με κυρίαρχα τα ταξίδια αναψυχής αλλά τα αστικά κέντρα και οι μεγάλες πόλεις, που εξαρτώνται από τη ροή των διεθνών ταξιδιών και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων εξακολουθούν να υποφέρουν.

Σημειώνεται ότι ο κ. Bazin βρέθηκε στην Αθήνα για επαφές με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ενώ εγκαινίασε και το νέο Athens Capital -M Gallery στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον όμιλο Θ. Λασκαρίδη.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News