Business & Finance Παρασκευή 17/09/2021, 19:05
BUSINESS & FINANCE

ΥΠΤΠ: Τροποποίηση προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ του ΤΑ.Π.Α.Σ.Α

ΥΠΤΠ: Τροποποίηση προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ του ΤΑ.Π.Α.Σ.Α

Την τροποποίηση του προϋπολογισμού του Ταμείου Προνοίας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΑ.Π.Α.Σ.Α.) υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με την τροποποίηση αξιοποιούνται κεφάλαια 1,5 εκατ. ευρώ για την εξυπηρέτηση «σημαντικών, ανθρωπίνων και εκτάκτων αναγκών των μετόχων του Ταμείου για το έτος 2021».

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΤΑ.Π.Α.Σ.Α.:

«Σήμερα 17-9-2021 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Ταμείου μας και αποφασίστηκαν τα κάτωθι:

α. Εγκρίθηκαν πενήντα μια (51) αιτήσεις δανείων εκτάκτων αναγκών μετόχων του Τ.Π.ΑΣ./ΤΑ.Π.Α.Σ.Α. (ασφαλισμένοι στα Ταμεία της τ. Ελληνικής Χωροφυλακής) που αφορούν περιπτώσεις κάλυψης εξόδων νοσηλείας – θεραπείας λόγω ασθένειας και έκτακτης στεγαστικής ανάγκης.

β. Εγκρίθηκαν εβδομήντα πέντε (75) αιτήσεις δανείων εκτάκτων αναγκών μετόχων του Τ.Π.Υ.Α.Π./ΤΑ.Π.Α.Σ.Α. (ασφαλισμένοι στα Ταμεία της τ. Αστυνομίας Πόλεων), που αφορούν μόνο περιπτώσεις κάλυψης εξόδων νοσηλείας – θεραπείας λόγω ασθένειας, τοκετού, γάμου και έκτακτης στεγαστικής ανάγκης.

γ. Εγκρίθηκαν εκατόν πενήντα τέσσερις (154) αιτήσεις δανείων εκτάκτων αναγκών μετόχων του Τ.Π.Υ.Π.Σ./ΤΑ.Π.Α.Σ.Α. (προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος), που αφορούν περιπτώσεις κάλυψης εξόδων νοσηλείας – θεραπείας λόγω ασθένειας, τοκετού, γάμου, έκτακτης στεγαστικής ανάγκης και λουτροθεραπείας.

Άπαντες οι εν λόγω μέτοχοι θα ειδοποιηθούν με γραπτό μήνυμα (SMS), στο κινητό τηλέφωνο, που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους.

Για την εκταμίευση των δανείων απαιτείται η υποβολή ΧΡΕΩΣΤΙΚΟΥ ΟΜΟΛΟΓΟΥ (Σύμβαση Δανείου), το οποίο οι δικαιούχοι ανά Τομέα Πρόνοιας μπορούν να αναζητήσουν με τη χρήση Α.Φ.Μ. και Α.Μ.Κ.Α. από την εφαρμογή «Εκτύπωση Χρεωστικού Ομολόγου».

Το εν λόγω χρεωστικό ομόλογο θα πρέπει να εκτυπωθεί εις διπλούν, να συμπληρωθεί η Υπηρεσία και η διεύθυνση κατοικίας, να θεωρηθεί για το γνήσιο της υπογραφής αρμοδίως και να μας αποσταλεί ταχυδρομικώς με συστημένη αλληλογραφία ή να κατατεθεί  αυτοπροσώπως στην έδρα του Ταμείου μας (Βερανζέρου 48, Αθήνα), εντός προθεσμίας πέντε (5) εργασίμων ημερών από την λήψη του γραπτού μηνύματος (SMS). Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποσταλεί μέσω Police on Line, PSNET ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου.

Σημειώνεται ότι όπου διαπιστωθούν κατά την επεξεργασία ελλείψεις ή λάθη, θα ενημερώνεται ο ενδιαφερόμενος για την ανάγκη εκ νέου άμεσης αποστολής ορθού χρεωστικού ομολόγου. Το Χρεωστικό Ομόλογο στη συνέχεια θα υπογράφεται από τον Πρόεδρο Δ.Σ. Όσοι δικαιούχοι τα αποστείλουν ταχυδρομικώς, ως ημερομηνία διαβίβασης των χρεωστικών ομολόγων, θεωρείται η ημερομηνία αποστολής του συστημένου φακέλου. Τα χρεωστικά ομόλογα που θα περιέρχονται στο Ταμείο μετά την εκπνοή της ως άνω  προθεσμίας, θα θεωρούνται εκπρόθεσμα, δεν θα γίνονται αποδεκτά και συνεπώς δεν θα χορηγείται το δάνειο.

Οι υπόλοιπες αιτήσεις χορήγησης δανείων εκτάκτων αναγκών που εκκρεμούν για τους ανωτέρω Τομείς Πρόνοιας του Ταμείου θα εξεταστούν σε μεταγενέστερο χρόνο και σύμφωνα με τις διαθέσιμες πιστώσεις.»

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News