Business & Finance Παρασκευή 17/09/2021, 15:45
BUSINESS & FINANCE

Gap: Η Next θα διαχειρίζεται τα online καταστήματα σε Βρετανία, Ιρλανδία

Gap: Η Next θα διαχειρίζεται τα online καταστήματα σε Βρετανία, Ιρλανδία

Τα καταστήματα της Gap σε Βρετανία και Ιρλανδία θα διαχειρίζεται εφεξής η βρετανική εταιρεία ρούχων Next, λίγους μήνες αφότου η Gap ανακοίνωσε ότι θα κλείσει 81 καταστήματα στις δύο χώρες και τη δημιουργία online δικτύου μόνο. Σύμφωνα με τη συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα, η Next θα διαχειρίζεται το ψηφιακό δίκτυο της Gap, θα έχει τα δικαιώματα της Gap σε επιεγμένα καταστήματα και θα προσφέρει μία μεγάλη γκάμα προνομίων σε όσους ψωνίζουν μέσω Διαδικτύου. Η Next έχει περίπου 500 καταστήματα στη Βρετανία και την Ιρλανδία.

Οι δυό εταιρείες θα λειτουργούν ως κοινοπραξία, με το μερίδιο της Next να ανέρχεται στο 51%. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ψωνίζουν διαδικτυακά από την Gap μέσω της Next από τις αρχές του 2022.

Κατ’ ουσίαν, η συμφωνία επιτρέπει στην αμερικανική αλυσίδα ρούχων να διατηρήσει την παρουσία του στη βρετανική αγορά. Παρόλα αυτά, η απόφαση για κλείσιμο των 81 καταστημάτων αναμένεται πως θα κοστίσει περίπου 1.000 θέσεις εργασίας. Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα αυτά θα κλείσουν στο τέλος του μήνα.

«Η Gap συνεργάζεται με τη Next, μία από τις κορυφαίες εταιρείες διαδικυακών αγορών για ρούχα της Βρετανίας, ώστε να ενισχύσει την πολύπτυχη επιχείρηση» και να ανταποκριθεί στη ζήτηση των καταναλωτών στη Βρετανία και την Ιρλανδία, όπως τόνισε ο Mark Breitbard, διευθύνων σύμβουλος της Gap Global.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News