Business & Finance Παρασκευή 17/09/2021, 10:41
BUSINESS & FINANCE

ΕΤΕ: Εξετάζεται συνεργασία με EVO Payments – Δεν υπάρχει συμφωνία μέχρι στιγμής

ΕΤΕ: Εξετάζεται συνεργασία με EVO Payments – Δεν υπάρχει συμφωνία μέχρι στιγμής

Το ενδεχόμενο συνεργασίας με την εταιρεία EVO Payments στον τομέα αποδοχής πιστωτικών καρτών (acquiring) εξετάζει – σε προκαταρκτικό στάδιο – η Εθνική Τράπεζα, όπως αναφέρει η τράπεζα σε ανακοίνωσή της, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες. Σημειώνει ωστόσο ότι μέχρι σήμερα δεν έχει καταλήξει σε συγκεκριμένο πλαίσιο συμφωνίας.

Ειδικότερα, «κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με χθεσινά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου» η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει ότι «εξετάζει σε προκαταρκτικό στάδιο το ενδεχόμενο συνεργασίας στον τομέα αποδοχής πιστωτικών καρτών (acquiring) με την εταιρεία EVO Payments, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει καταλήξει σε συγκεκριμένο πλαίσιο συμφωνίας».

Η ΕΤΕ δηλώνει πως «θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό εάν υπάρξει σχετική συμφωνία που θα εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα της Τράπεζας, σύμφωνα με το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο».

Όπως έγραφε το moneyreview.gr, ακολουθώντας την ευρύτερη τάση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, η ΕΤΕ φέρεται να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία συνεργασίας με την αμερικανική EVO Payments για την αξιοποίηση του κλάδου υπηρεσιών αποδοχής καρτών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εθνική Τράπεζα και η Evo Payments εξετάζουν το ενδεχόμενο να συγκροτήσουν ένα joint venture, στο οποίο θα μεταβιβαστούν οι υπηρεσίες αποδοχής καρτών και στο οποίο το πλειοψηφικό πακέτο θα ανήκει στην αμερικανική εταιρεία. Εφόσον οι διαπραγματεύσεις τελεσφορήσουν, τότε θα πρόκειται για την 3η διαδοχική συμφωνία των ελληνικών τραπεζών για την αξιοποίηση των εν λόγω υπηρεσιών.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News