Business & Finance Πέμπτη 16/09/2021, 17:55
BUSINESS & FINANCE

ΕΝΦΙΑ: Στις 20 Σεπτεμβρίου τα εκκαθαριστικά – Δύο σενάρια για την α’ δόση

«Ο ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει μειωμένος κατά 22% μεσοσταθμικά»

ΕΝΦΙΑ: Στις 20 Σεπτεμβρίου τα εκκαθαριστικά – Δύο σενάρια για την α’ δόση

Στις 20 Σεπτεμβρίου θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), με τον υπουργό Οικονομικών να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας πληρωμής της α’ δόσης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3, ο Χρήστος Σταϊκούρας επιβεβαίωσε ότι «ο ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει μειωμένος κατά 22% μεσοσταθμικά σε σχέση με ό,τι παραλάβαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση».

Εξήγησε δε, ότι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα πληρωμής του φόρου σε έξι μηνιαίες δόσεις, ενώ άφησε ορθάνοιχτο το «παράθυρο» παράτασης της προθεσμίας πληρωμής της α’ δόσης έως τα τέλη Οκτωβρίου (31/10).

Ωστόσο, σε ένα τέτοιο σενάριο, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλλουν διπλή δόση. Δηλαδή κι αυτή του Σεπτεμβρίου κι αυτή του Οκτωβρίου.

«Θα αξιολογήσουμε αν θα υπάρξει παράταση της πληρωμής του α’ δόσης έως τα τέλη Οκτωβρίου. Θα το εξετάσουμε την κατάλληλη στιγμή» σημείωσε, χαρακτηριστικά.

«Η προσέγγιση μου είναι να δώσουμε και τις δύο επιλογές στον πολίτη» κατέληξε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όποιος επιθυμεί μπορεί να πληρώσει την α’ δόση στα τέλη Σεπτεμβρίου, εναλλακτικά να καταβάλει διπλή δόση στα τέλη Οκτωβρίου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News