Business & Finance Πέμπτη 16/09/2021, 15:49
BUSINESS & FINANCE

Πώς θα αποφύγουν οι εργοδότες τη «Μεγάλη Παραίτηση»

Πώς θα αποφύγουν οι εργοδότες τη «Μεγάλη Παραίτηση»

Απο τη θύελλα της «Μεγάλης Παραίτησης» προσπαθούν να εξέλθουν οι εργοδότες, οι οποίοι βλέπουν ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι εργαζόμενοι ανά τον κόσμο προχώρησαν σε αναδιάταξη των προτεραιοτήτων τους. Η λεγόμενη «Μεγάλη Παραίτηση» που λαμβάνει χώρα το τελευταίο έτος έχει λάβει και τη μορφή αριθμών: 41% των εργαζομένων παγκοσμίως σκοπεύουν να παραιτηθούν μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με σχετική έρευνα της Microsoft από τις αρχές του καλοκαιριού, ενώ συγκεκριμένα στις ΗΠΑ σημειώνεται αριθμός ρεκόρ κενών θέσεων εργασίας.

Πρόκειται για ισχυρό πλήγμα στην επιχειρήματική σκηνή, ωστόσο οι εργοδότες μπορούν να εφαρμόσουν ορισμένες μεθόδους, ώστε να κρατήσουν τους υπαλλήλους τους. Σύμφωνα με το World Economic Forum, οι επιχειρήσεις θα έπρεπε αρχικά να επενδύσουν για το χτίσιμο του brand τους. Ουσιαστικά να καταστήσουν τις εταιρείες τους δυναμικές εσωτερικά και εξωτερικά. Ειδικότερα, οι εργοδότες μπορούν να συνεργαστούν με τα τμήματα marketing και ανθρωπίνου δυναμικού για την ευθυγράμμιση των ρόλων των εργαζομένων τους με το brand τους. Με το χτίσιμο και την ενίσχυση του brand οι επιχειρήσεις αναδεικνύουν συνεχώς και σταθερά τις αξίες τις εταιρείας. 

Ο στόχος βέβαια δεν θα είναι να υποχρεώσει κανείς τους υπαλλήλους να μείνουν, αλλά να θέλουν να γίνουν φορείς αυτών των αξιών. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική έρευνα του World Economic Forum, οι επιχειρήσεις που αναδεικνύουν περισσότερο της αρχές της συνδεσιμότητας, της προόδου και της δέσμευσης στην ανάπτυξη των εργαζομένων έχουν πιο πιστούς υπαλλήλους. Μολονότι το 72% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι εταιρείες του δεν έχουν υιοθετήσει και τις 3 αρχές, το 90% των εναπομείναντων δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί.

Πώς θα αποφύγουν οι εργοδότες τη «Μεγάλη Παραίτηση»-1

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News