Business & Finance Πέμπτη 16/09/2021, 15:53
BUSINESS & FINANCE

Κατώτατος μισθός: «Παράθυρο» για νέα αύξηση

Κατώτατος μισθός: «Παράθυρο» για νέα αύξηση

Επιπλέον μέτρα στήριξης εργαζόμενων και ανέργων το επόμενο διάστημα – πέραν των όσων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ – προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν ευνοϊκές εξελίξεις για τον κατώτατο μισθό.

Όπως είπε, οι υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης θα έχουν και κοινωνικό μέρισμα. «Τα μέτρα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός δεν είναι τα μόνα. Θα ακολουθήσουν και άλλα για τη στήριξη των εργαζόμενων και των ανέργων τους επόμενους μήνε» σημείωσε κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενώ ειδικότερα για το θέμα του κατώτατου μισθού απάντησε: «Βούληση και εισήγησή μας είναι το αυξημένο κοινωνικό μέρισμα να αντανακλάται και στον κατώτατο μισθό».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% από 1ης Ιανουαρίου 2022,  εξέλιξη που είχε χαρακτηριστεί τότε από το υπουργείο Εργασίας ως «η χρυσή τομή» προκειμένου από τη μία να στηριχθεί η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων και από την άλλη να μην τεθεί σε κίνδυνο η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε οριακό σημείο. 

Οι υψηλότεροι από το αναμενόμενο ρυθμοί μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας έχουν ανοίξει τη συζήτηση για πρόσθετα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης των πολιτών μετά το πακέτο της ΔΕΘ. «Είναι πρόδηλο ότι όσο υψηλότερος είναι ο ρυθμός οικονομικής μεγέθυνσης, τόσο δημιουργούνται μεσομακροπρόθεσμα δημοσιονομικά περιθώρια για να μπορέσουμε να κάνουμε πρόσθετες παρεμβάσεις. Εύχομαι ο ρυθμός οικονομικής μεγέθυνσης να είναι ακόμα υψηλότερος (από το 5,9%), ώστε να έχουμε το δημοσιονομικό περιθώριο, για να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο την ελληνική κοινωνία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε πρόσφατη συνέντευξή του.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News