Business & Finance Πέμπτη 16/09/2021, 10:18
BUSINESS & FINANCE

Τζάνετ Γέλεν: Αποκαλύπτει το μυστικό που την έκανε υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ

Τζάνετ Γέλεν: Αποκαλύπτει το μυστικό που την έκανε υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ

Η Τζάνετ Γέλεν είναι η πρώτη γυναίκα υπουργός Οικονομικών στην ιστορία των ΗΠΑ. Όμως όπως αποκάλυψε, εάν σήμερα κρατά στα χέρια της τα ηνία της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, το οφείλει στην babysitter που είχε πριν από 40 χρόνια.

«Κοιτάζοντας πίσω, δεν είμαι σίγουρη ότι θα ήμουν εδώ, σε αυτή τη θέση σήμερα, εάν δεν είχα μία άριστη babysitter πριν από 40 χρόνια», είπε αναφερόμενη στην εποχή που γέννησε τον γιο της. Σήμερα, οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα εξαιτίας του ανεπαρκούς συστήματος φροντίδας παιδιών.

Η Γέλεν ένωσε τη φωνή της με εκείνη της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, ζητώντας να αυξηθούν οι επενδύσεις για τη φροντίδα παιδιών.

Ενώ η ίδια ήταν τυχερή γιατί είχε πολύ καλή φύλαξη για τον γιο της, σήμερα αυτός δεν είναι ο κανόνας για τις αμερικανικές οικογένειες, παραδέχθηκε.

Έκθεση του υπουργείου Οικονομικών διαπίστωσε ότι οι γονείς χρειάζονται τη φύλαξη των παιδιών τη στιγμή που τους είναι δυσκολότερο να την πληρώσουν, δηλαδή αμέσως μετά τη γέννηση ενός παιδιού. Και αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός χρηματοδότησης για αυτό στις ΗΠΑ.

«Για τη μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών, η βιομηχανία της φροντίδας των παιδιών δουλεύει ακριβώς με τον αντίθετο τρόπο από ό,τι δούλευε για εμάς παλιά, δηλαδή δεν δουλεύει καθόλου: Αυτοί που παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας παιδιών δεν πληρώνονται καλά και πολλοί από αυτούς που τις χρειάζονται δεν έχουν αρκετά χρήματα», τόνισε η Γέλεν.

Οι Δημοκρατικοί έχουν ετοιμάσει ένα σχέδιο για επενδύσεις 761 δισ. δολαρίων, προκειμένου να γίνει η φροντίδα των παιδιών πιο προσιτή.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News