Business & Finance Τετάρτη 15/09/2021, 12:41
BUSINESS & FINANCE

Νέος εταίρος της EY Ελλάδος ο Γ. Πουλόπουλος

Νέος εταίρος της EY Ελλάδος ο Γ. Πουλόπουλος

Νέος εταίρος, υπεύθυνος για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες προς CFOs στην ΕΥ Ελλάδος αναλαμβάνει ο Γιώργος Πουλόπουλος. Ταυτόχρονα, θα παρέχει υπηρεσίες εταιρικής στρατηγικής σε διευθύνοντες συμβούλους και άλλους επιχειρηματικούς ηγέτες, υποστηρίζοντάς τους στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του επιχειρησιακού μετασχηματισμού των οργανισμών τους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, με επαγγελματική εμπειρία σχεδόν τριών δεκαετιών, ο κ. Πουλόπουλος κατείχε διευθυντικές θέσεις στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, καθώς και σε ομίλους που δραστηριοποιούνται στις υποδομές, στη ναυτιλία και στα media, με κύριους τομείς ευθύνης τα χρηματοοικονομικά, τα πληροφοριακά συστήματα, τον επιχειρηματικό σχεδιασμό, τη στρατηγική, τις σχέσεις με τους επενδυτές και τη διαχείριση προμηθειών. 

Ξεκίνησε την καριέρα του στον τραπεζικό κλάδο το 1993, διατελώντας, μεταξύ άλλων, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ επί πολλά χρόνια κατείχε και τη θέση του Ανώτερου Γενικού Διευθυντή και CFO του Ομίλου. Πριν ενταχθεί στην ομάδα της ΕΥ, κατείχε τη θέση του CFO μεγάλου ελληνικού ομίλου που δραστηριοποιείται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στις παραχωρήσεις, στη διαχείριση απορριμμάτων, στις κατασκευές και στην ανάπτυξη ακινήτων. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου MBA από το Henley Management College (Brunel University) στο Λονδίνο.

«Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω στην οικογένεια της ΕΥ Ελλάδος και στη διοικητική της ομάδα, τον Γιώργο Πουλόπουλο, ένα στέλεχος με μακρόχρονη σταδιοδρομία στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, με αποδεδειγμένες ικανότητες και με σημαντικό έργο» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, Παναγιώτης Παπάζογλου, προσθέτοντας: «Είμαι βέβαιος ότι, με την πολύτιμη εμπειρία του και την τεχνογνωσία του, θα ενισχύσει περαιτέρω τη δυναμική πορεία και την κυρίαρχη θέση της EY Ελλάδος στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και καινοτόμων λύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας και ποιότητας προς τις ελληνικές επιχειρήσεις». 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News