Business & Finance Τρίτη 14/09/2021, 16:23
BUSINESS & FINANCE

Ελλάκτωρ: Σχέδιο για νέο ομόλογο τον Νοέμβριο

Στόχος μια απόδοση 3,5% έως 3,8%

Ελλάκτωρ: Σχέδιο για νέο ομόλογο τον Νοέμβριο

Την πιθανότητα έκδοσης νέου ομολόγου εντός του Νοεμβρίου εξετάζει η διοίκηση της Ελλάκτωρ, στο πλαίσιο της προσπάθειας αναχρηματοδότησης του διεθνούς ομολόγου του 2019.

Ο κατασκευαστικός όμιλος, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της «Κ», έχει θέσει ως στόχο την επίτευξη μίας αισθητά χαμηλότερης απόδοσης (6,4% η υφιστάμενα), με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ένα εύρος της τάξης του 3,5% έως 3,8%.

Εφόσον, η Ελλάκτωρ καταφέρει να εξασφαλίσει μια χαμηλότερη απόδοση, τότε αυτό θα συνεπάγεται σημαντικό χρηματοοικονομικό όφελος. Ταυτόχρονα, θα υπάρξει μετακύλιση της αποπληρωμής σε μεταγενέστερο χρόνο.

Όλα αυτά θα οδηγήσουν, όπως εκτιμά η διοίκηση, σε μια ευκολότερη αποπληρωμή του ομολόγου, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι σημαντικές προσδοκίες για τα επικείμενα δημόσια έργα στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του 2019, η τότε διοίκηση Καλλιτσάντση είχε επιλέξει να εκδώσει διεθνές ομόλογο συνολικού ύψους 600 εκατ. ευρώ, μέσω του οποίου επιχειρήθηκε η πρώτη αναδιάρθρωση χρέους του Ομίλου Ελλάκτωρ, με την πληρωμή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους της θυγατρικής ΑΚΤΩΡ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News