Business & Finance Δευτέρα 13/09/2021, 14:19
BUSINESS & FINANCE

Πέφτει ένα ακόμη ανδροκρατούμενο κάστρο: Το εργοστάσιο που προσλαμβάνει μόνο γυναίκες

Πέφτει ένα ακόμη ανδροκρατούμενο κάστρο: Το εργοστάσιο που προσλαμβάνει μόνο γυναίκες

Το νέο εργοστάσιο της Ola Electric θα κατασκευάζει 10 εκατομμύρια ηλεκτρικά μηχανάκια τον χρόνο ή το 15% από όσα πωλούνται παγκοσμίως. Αυτό σημαίνει ότι σύντομα, θα παράγει ένα μηχανάκι κάθε δύο δευτερόλεπτα. Ίσως πιο αξιοσημείωτο από αυτά τα νούμερα είναι ότι στο συγκεκριμένο εργοστάσιο δουλεύουν αποκλειστικά γυναίκες.

Πρόκειται για το νέο εγχείρημα του Ινδού επιχειρηματία Bhavish Aggarwal, του οποίου η startup Ola (δραστηριοποιείται στις μεταφορές και τις διανομές, όπως η Uber), αναμένεται να κάνει το χρηματιστηριακό της ντεμπούτο το 2022.

Το όραμα του Aggarwal πίσω από την Ola Electric είναι να δώσει στον κόσμο «καθαρή κινητικότητα με αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα και ένα εργατικό δυναμικό χωρίς αποκλεισμούς».

Το εργοστάσιο αποτελεί μία επένδυση 330 εκατ. δολαρίων και η πρώτη ομάδα εργαζομένων έπιασε δουλειά αυτή την εβδομάδα. «Σε πλήρη παραγωγική δυναμικότητα, το Futurefactory θα απασχολεί 10.000 γυναίκες, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο μόνο με γυναίκες στον κόσμο και το μοναδικό στον κλάδο της αυτοκίνησης παγκοσμίως», έγραψε ο επιχειρηματίας.

Με τη χρηματοδότηση της SoftBank και της Tiger Global Management, το εργοστάσιο της Ola Electric θα είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοματοποιημένο, καθώς 3.000 ρομπότ  θα δουλεύουν πλάι σε ένα αποκλειστικά γυναικείο εργατικό δυναμικό.

Στόχος του Aggarwal είναι τελικά να κατασκευάζει στο εργοστάσιο αυτό μία πλήρη σειρά από ηλεκτρικά οχήματα, μεταξύ των οποίων και αυτοκίνητα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News