Business & Finance Παρασκευή 10/09/2021, 12:34
BUSINESS & FINANCE

Ομόλογα: Η ΕΚΤ ρίχνει το κόστος δανεισμού της Ελλάδας

Ομόλογα: Η ΕΚΤ ρίχνει το κόστος δανεισμού της Ελλάδας

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων υποχωρούν για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση την Παρασκευή μετά την υποστηρικτική στάση της ΕΚΤ για τς χώρες της νότιας Ευρώπης και ιδιαίτερα της Ελλάδας.

Η ΕΚΤ είπε την Πέμπτη ότι θα περιορίσει ελαφρά τις αγορές ομολόγων, ωστόσο, ανέφερε ότι δεν εξετάστηκε ο τερματισμός του προγράμματος.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχωρούσε 3,5 μονάδες βάσης την Παρασκευή στο 0,754% ενώ του 5ετούς πλησίαζε πάλι στο μηδέν, στο 0,017%.

Η Ελλάδα εντάχθηκε στο έκτακτο πρόγραμμα αγορών της ΕΚΤ λόγω του κορωνοϊού παρά το γεγονός ότι τα ομόλογά της δεν ανήκουν σε επενδυτική βαθμίδα.

«Είναι αρκετά διαδεδομένη η υπόθεση ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση τον Δεκέμβριο- είτε με αύξηση των αγορών ή με επέκταση του προγράμματος PEPP κατά 3 με 6 μήνες», είπε ο Antoine Bouvet της ING.

«Eάν επεκτείνουν το PEPP θα είναι προφανώς υποστηρικτικό για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα. Γενικά παραμένουμε θερμοί για το χρέος της Νότιας Ευρώπης λόγω της στήριξης από την ΕΚΤ».

Η απόδοση του γερμανικού 10ετους ομολόγου παρέμενε αμετάβλητη στο -0,366%.

Πηγή: Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News