Business & Finance Παρασκευή 10/09/2021, 10:26
BUSINESS & FINANCE

Κ. Σκρέκας για ακρίβεια: Η ενεργειακή μετάβαση θα έχει τίμημα

«Ωστόσο θα φροντίσουμε να μην μείνει κανείς πίσω»

Κ. Σκρέκας για ακρίβεια: Η ενεργειακή μετάβαση θα έχει τίμημα

Το πρόβλημα με τις αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας είναι δεδομένο, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προαναγγέλλοντας πάντως πως στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει ένα ολιστικό σχέδιο για την στήριξη όσων το χρειάζονται.

«Είναι δεδομένο το πρόβλημα με τις αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας. Είναι ξεκάθαρο ότι η πράσινη μετάβαση θα έχει τίμημα. Ωστόσο κανείς δεν θα μείνει πίσω» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Σκρέκας μιλώντας σε συνέδριο του Economist στη Θεσσαλονίκη και πρόσθεσε: «Αύριο στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το ολιστικό σχέδιο για τη στήριξη όσων το χρειάζονται στη φάση της μετάβασης προς ένα πιο φιλικό στο περιβάλλον ενεργειακό μείγμα».

Όπως έχει γράψει το moneyreview.gr μεταξύ των μέτρων που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός ως «ανάχωμα» στην αύξηση των τιμών είναι η διεύρυνση των δικαιούχων του Κοινωνιού Οικιακού Τιμολογίου. Μέσω του μέτρου αυτού αναμένεται να ενισχυθούν περισσότερα νοικοκυριά ώστε να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις που αναμένονται στο ρεύμα ενώ εξετάζεται και ένα νέο διευρυμένο επίδομα θέρμανσης. Βέβαια όσον αναφορά τις αυξήσεις του ρεύματος η διεύρυνση του ΚΟΤ δεν θα είναι το μόνο μέτρο καθώς δεν θα μπορούσε να είναι η μόνη απάντηση στις επικείμενες ανατιμήσεις του ρεύματος. Για αυτή τη περίπτωση εξετάζεται ανακατεύθυνση μέρους των πόρων από τους ρύπους προς τους προμηθευτές ώστε να απορροφήσουν τις ανατιμήσεις.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News