Business & Finance Πέμπτη 9/09/2021, 17:08
BUSINESS & FINANCE

Wall Street: Μικρή άνοδος με τα βλέμματα στις κεντρικές τράπεζες

Wall Street: Μικρή άνοδος με τα βλέμματα στις κεντρικές τράπεζες

Μικρές μεταβολές σε θετικό έδαφος παρουσιάζουν οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να «ζυγίσουν» τις επιπτώσεις της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα, το άνοιγμα της αμερικανικής οικονομίας και τις επόμενες κινήσεις της Fed. 

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,14%, ο S&P 500 κατά 0,15% και ο Nasdaq κατά 0,23%. 

Μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας, όπως οι Apple, Facebook και Amazon κινούνται σε θετικό έδαφος, ενισχύοντας τον Nasdaq. 

Υποστηρικτικά λειτουργούν επίσης τα καλύτερα των προβλέψεων στοιχεία για τις νέες αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας, οι οποίες διαμορφώθηκαν στις 310.000, δηλαδή χαμηλότερα από τις 335.000 που αναμένονταν. 

Από την άλλη πλευρά, αρκετές αεροπορικές εταιρείες υποβάθμισαν τις προβλέψεις τους, λόγω της αναζωπύρωσης της πανδημίας στις ΗΠΑ. Οι United Airlines, American Airlines και Southwest Airlines έκαναν επιφυλακτικές δηλώσεις σήμερα.

Ο Σεπτέμβριος αποτελεί παραδοσιακά έναν δύσκολο μήνα για τη Wall Street και η φετινή χρονιά επιβεβαιώνει τη φήμη του. Τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 βρίσκονται στο κόκκινο από τις αρχές του μήνα. 

Τα βλέμματα στρέφονται σιγά-σιγά στη συνεδρίαση της Federal Reserve στις 21-22 Σεπτεμβρίου, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα θα σηματοδοτήσει την επιβράδυνση του προγράμματος αγοράς ομολόγων της, από τα 120 δισ. δολάρια τον μήνα που είναι σήμερα. 

Άλλωστε σήμερα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την επιβράδυνση του ρυθμού αγοράς τίτλων στο πλαίσιο του δικού της προγράμματος PEPP. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News