Business & Finance Πέμπτη 9/09/2021, 14:38
BUSINESS & FINANCE

Ιδιωτικοποιήσεις: Στην τελευταία στροφή ΔΕΠΑ και ΔΕΔΔΗΕ

Ιδιωτικοποιήσεις: Στην τελευταία στροφή ΔΕΠΑ και ΔΕΔΔΗΕ

Το ύψος του τιμήματος μονοπωλεί το ενδιαφέρον στις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΠΑ Υποδομών και ΔΕΔΔΗΕ, οι οποίες ολοκληρώνονται σήμερα και αύριο, αντίστοιχα.

Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Υποδομών φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» στην Italgas – εκκρεμεί να βελτιώσει την προσφορά της μετά από σχετική έκκληση του ΤΑΙΠΕΔ. Και αυτό καθώς από την αποσφράγιση των προσφορών, προ ημερών, προέκυψε ότι η προσφορά της Italgas ήταν άνω του 15% υψηλότερη από αυτή της EPH, με το ΤΑΙΠΕΔ (που κατέχει το 65% της ΔΕΠΑ Υποδομών) σε συνεννόηση με τα ΕΛΠΕ (που κατέχουν το υπόλοιπο 35%) να προσκαλούν μόνο τους Ιταλούς να καταθέσουν βελτιωμένη προσφορά.

Στην περίπτωση του ΔΕΔΔΗΕ, η ΔΕΗ έχει βάλει τον πήχη στο 1,5 δισ. ευρώ. Σημειωτέον, για το 49% της εταιρείας ενδιαφέρονται μεγάλα funds, όπως CVC Capital, KKR, Macquarie και First Sentier.

Ειδικότερα, στην β΄ φάση του διαγωνισμού υποβλήθηκαν τέσσερις δεσμευτικές προσφορές από τα funds, με τη διαδικασία να προβλέπει τον έλεγχο των τεχνικών φακέλων των προσφορών από τις αρμόδιες υπηρεσίες και στη συνέχεια το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News