Business & Finance Πέμπτη 9/09/2021, 09:19
BUSINESS & FINANCE

Japan Airlines: Σχεδιάζει να συγκεντρώσει κεφάλαια 2,7 δισ. δολ. έως το τέλος του μήνα

Οικονομικά κεφάλαια 300 δισεκατομμυρίων γιεν (2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων) σχεδιάζει να συγκεντρώσει μέχρι το τέλος του μήνα η αεροπορική εταιρεία Japan Airlines Co Ltd, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις παρατεταμένες αναταράξεις της πανδημίας, όπως ανέφεραν σήμερα δύο πηγές που έχουν σχετική ενημέρωση. Λεπτομέρειες για το σχέδιο χρηματοδότησης θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Εξετάζουμε διάφορους τρόπους για να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση, προκειμένου να προετοιμαστούμε για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της εξάπλωσης των κρουσμάτων κορωνοϊού και για να επιτύχουμε τους αναπτυξιακούς στόχους που καθορίζονται στο μεσοπρόθεσμο επιχειρηματικό σχέδιο της JAL» ανέφερε η αεροπορική εταιρεία.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ζημία 82,65 δισεκατομμυρίων γιεν για το πρώτο τρίμηνο, βελτιώνοντας πάντως τις επιδόσεις της σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, λόγω των περικοπών του κόστους λειτουργίας και της αύξησης της ταξιδιωτικής ζήτησης.

Η Japan Airlines, όπως και άλλοι αερομεταφορείς, έχει δαπανήσει την οικονομική ρευστότητα που διέθετε προκειμένου να διατηρήσει λειτουργικά τα αεροσκάφη της αλλά και τους εργαζόμενους που θα χρειαστεί, όταν ανακάμψει η επιβατική κίνηση.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News