Business & Finance Τρίτη 7/09/2021, 19:05
BUSINESS & FINANCE

Big Tech: Επενδύουν σε εκπαιδευτικές μονάδες στη Σαουδική Αραβία

Big Tech: Επενδύουν σε εκπαιδευτικές μονάδες στη Σαουδική Αραβία

Οι τεχνολογικοί κολοσσοί της Σίλικον Βάλει, συμπεριλαμβανομένων της Apple και της Microsoft, σκοπεύουν να ανοίξουν εκπαιδευτικά εργαστήρια στην Σαουδική Αραβία, η οποία επιχειρεί να απεξαρτηθεί από τα πετρελαϊκά έσοδα και να μετατραπεί σε κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας.

Οι Google, Amazon, Oracle, IBM και Cisco έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για να προσφέρουν εκπαίδευση στην ανάπτυξη λογισμικού και σε coding, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργού επικοινωνιών της Σαουδικής Αραβίας, Abdullah Alswaha. Με τη βοήθεια των τεχνολογικών εταιρειών, η Σαουδική Αραβία θα εντείνει τον ανταγωνισμό με τα Ηνψμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου το Άμπου Ντάμπι και το Ντουμπάι έχουν τους ίδιους ακριβώς στόχους.

«Έχουμε μία φανταστική σχέση με τα ΗΑΕ και όλους τους γείτονές μας, αλλά ορθώς οφείλουμε να συγκεντρωθούμε στα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα και τις φιλοδοξίες μας», δήλωσε ο Alswaha σε διαφορετική συνέντευξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον προηγούμενο μήνα, η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε μία σειρά τεχνολογικών πρωτοβουλιών αξίας 1,2 δισ. δολάρια για την βελτίωση των ψηφιακών δυνατοτήτων των μαθητών. Στόχος είναι μέχρι το 2030 να εκπαιδεύεται ένας προγραμματιστής ανά 100 Σαουδάραβες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News