Business & Finance Τρίτη 7/09/2021, 17:20
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Ένας στους δύο φοβάται ότι δεν μπορέσει ποτέ να αγοράσει σπίτι

«Εάν δεν έχω αγοράσει σπίτι μέχρι αυτή τη στιμή, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συμβεί ποτέ»

ΗΠΑ: Ένας στους δύο φοβάται ότι δεν μπορέσει ποτέ να αγοράσει σπίτι

Το 48% των ενοικιαστών στις ΗΠΑ ανησυχούν ότι δεν θα μπορέσουν να αγοράσουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους κάποια κατοικία. Η ανησυχία αυτή είναι εντονότερη μεταξύ της γενιάς X δηλαδή όσοι είναι 41 εώς 55 ετών, καθώς και μεταξύ των millenials, 25 με 40 ετών, σύμφωνα με σχετική έκθεση της Lending Tree.

Ειδικότερα το 55% των ανθρώπων της γενιάς Χ και το 52% των που ενοικιάζουν κατοικία ανησυχούν ότι δεν θα μπορέσουν να γίνουν ποτέ ιδιοκτήτες κατοικίας.

«Οι άνθρωποι στο μέσον της επαγγελματικής τους πορείας, ιδίως όσοι ανήκουν στη γενιά Χ και βρίσκονται στο πλαφόν των αποδοχών τους, σκέφτονται «εάν δεν έχω αγοράσει σπίτι μέχρι αυτή τη στιμή, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συμβεί ποτέ», σύμφωνα με τον Jacob Channel, οικονομικό αναλυτή στην Lending Tree.

Η σκέψη αυτή συνεχίζει να ταλαιπωρεί όσους ενοικιάζουν, διότι η αγορά κατοικίας αποτελεί μία αρκετά καλή επένδυση για τη μέση οικογένεια στις ΗΠΑ. «Αυτό που βλέπουμε για αρκετό καιρό τώρα, ιδίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είναι η ταχεία άνοδος των τιμών, ενώ οι μισθοί δεν ακολοθούν απαραιτήτως», δήλωσε ο Channel.

Η μεσαία τάξη στις ΗΠΑ βασίζεται στις επενδύσεις της σε ακίνητα ως πηγή πλούτου, πολύ περισσότερο από τις εύρωστες οικογένειες, οι οποίες στρέφονται συνήθως προς χρηματοπιστωτικά εργαλεία, όπως για παράδειγμα μετοχές και ομόλογα, σύμφωνα με το Pew Research Center.
Το πρώτο τρίμηνο του 2021, η αξία της ακίνητης περιουσίας των Αμερικανών ανερχόταν στα 34 τρισ. δολάρια. Τα νοικοκυριά έφεραν επίσης χρέη από υποθήκες ύψους 11 τρισ. δολαρίων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News