Business & Finance Τρίτη 7/09/2021, 14:53
BUSINESS & FINANCE

Intermerican: Ζημίες 5,3 εκατ. ευρώ από τους πελάτες της για τις πυρκαγιές και τη χαλαζόπτωση

Intermerican: Ζημίες 5,3 εκατ. ευρώ από τους πελάτες της για τις πυρκαγιές και τη χαλαζόπτωση

Στα 5,3 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι αναγγελθείσες ζημιές πελατών της Interamerican λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική και στην Εύβοια, αλλά και της χαλαζόπτωσης στην Καβάλα. Η εκτίμηση των καταστροφών από τις πυρκαγιές, που έφθασαν συνολικά στις 83 (57 κατοικίες, 11 επιχειρήσεις, 14 οχήματα και 1 πάρκο φωτοβολταϊκών), εκτιμώνται περί τα 4 εκατ. ευρώ. Επίσης, η πρωτοφανής χαλαζόπτωση από την καταιγίδα που έπληξε την περιοχή της Καβάλας στις 11 Αυγούστου προκάλεσε ζημιές σε 950 οχήματα, 31 κατοικίες και επιχειρήσεις και 4 πάρκα φωτοβολταϊκών, της τάξεως του 1,3 εκατ. ευρώ. Η αντίδραση της εταιρείας ήταν άμεση, με συνοπτικές διαδικασίες εκτίμησης και αποζημίωσης σε όλες τις περιπτώσεις. 
Ειδικότερα, για τις πυρκαγιές του Αυγούστου πληρώθηκαν εντός του μήνα 500.000 ευρώ, με την πρώτη αποζημίωση (145.000 ευρώ) να καταβάλλεται για κατοικία την τρίτη ημέρα από την καταστροφή της.

Παράλληλα με την ταχύτατη έκδοση αποζημιώσεων και τις προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πελατών της ενέργειες -απλοποιημένες διαδικασίες, πίστωση χρόνου για πληρωμές συμβολαίων και αναβολές ακυρώσεων- η εταιρεία κινητοποίησε άμεσα στην Αττική τις υπηρεσίες Οδικής Βοήθειας στο πλευρό της Πολιτικής Προστασίας, των δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος και της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης, διέθεσε τη Γραμμή Υγείας 1010 και τις μονάδες των ιδιόκτητων υποδομών της (τα δύο πολυιατρεία και την κλινική) για δωρεάν παροχή πρώτων βοηθειών σε συμπολίτες που αντιμετώπισαν προβλήματα αναπνευστικά ή με εγκαύματα.

Πέραν αυτών των ενεργειών, η INTERAMERICAN προχωρεί στην υλοποίηση ενός σχεδίου πρωτοβουλιών εταιρικής ευθύνης για την υλικοτεχνική υποστήριξη του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος και ομάδων εθελοντικής δασοπροστασίας, κοινωνικών φορέων και οργανισμών που υποστηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες στις καμένες περιοχές, ενώ μεθοδεύει πρωτοβουλίες ανάπλασης πρασίνου και πρόληψης φυσικών καταστροφών, που θα ανακοινωθούν προσεχώς. Παράλληλα, ενισχύει την εστίαση στην ανάπτυξη των δύο περιβαλλοντικών προϊοντικών γραμμών της «Energy Line» για ασφάλιση Α.Π.Ε. και  «Green Line» για ασφάλιση αστικής ευθύνης περιβαλλοντικών ζημιών, ενώ υπογραμμίζει την αξία της ασφάλισης περιουσιακών στοιχείων.  Η εταιρεία, άλλωστε, είναι ευθυγραμμισμένη με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και τις Αρχές Βιώσιμης Ασφάλισης, που ακολουθεί ως μέλος του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του Ο.Η.Ε. (2006 – Environment Programme Finance Initiative, 2012 – Principles for Sustainable Insurance, 2019 – New Deal for Europe) έχοντας αναλάβει σχετικές δεσμεύσεις εντός της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας και των θεσμικών κέντρων, όπως διευκρινίζει ο Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων, Επικοινωνίας και Υπευθυνότητας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News