Business & Finance Τρίτη 7/09/2021, 09:37
BUSINESS & FINANCE

Χρ. Σταϊκούρας: Παροδικό το κύμα ανατιμήσεων – Πώς θα αναχαιτιστεί

Χρ. Σταϊκούρας: Παροδικό το κύμα ανατιμήσεων – Πώς θα αναχαιτιστεί

Την εκτίμηση πως το κύμα ανατιμήσεων θα είναι παροδικό επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, σημειώνοντας πάντως πως θα υπάρξουν μέτρα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα τους επόμενους μήνες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως το φαινόμενο είναι παγκόσμιο και έχει να κάνει με το ότι η ανάκαμψη των οικονομικών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι ισχυρή, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί η ζήτηση περισσότερο από την προσφορά. Επισήμανε ωστόσο πως παρά το κύμα ανατιμήσεων ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούλιο 1,4 % όταν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ήταν 3%.

«Με τα σημερινά δεδομένα φαίνεται ότι θα είναι παροδικό. Όταν εξισορροήσουν η προσφορά με τη ζήτηση τότε οι τάσεις αυτές θα εξομαλυνθούν» πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει στηρίξει γενναία την ελληνική οικονομία με μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, με μείωση της ανεργίας και αύξηση του διαθεσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών. Παράλληλα – όπως είπε – έχουν δρομολογηθεί μία σειρά μέτρων από τα υπουργεία Ενέργειας και Ανάπτυξης για τον έλεγχο της αγοράς. Επιπλέον, πρόσθεσε, θα υπάρξουν και κάποια βραχυπρόθεσμα μέτρα για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα τους επόμενους μήνες.

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε πως τα μέτρα στήριξης θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News