ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ

Ξεκινά ο διαγωνισμός για το ΣΔΙΤ των 120 εκατ. ευρώ

Ξεκινά ο διαγωνισμός για το ΣΔΙΤ των 120 εκατ. ευρώ

Στη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου για την ανάθεση της υλοποίησης της Σύμπραξης Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) που αφορά τρία νέα δικαστικά μέγαρα και την ανακατασκευή ενός υφιστάμενου προχωρά το υπουργείο Υποδομών. Πρόκειται για το έργο ύψους 120 εκατ. ευρώ που ενέκρινε, τον περασμένο Μάρτιο, η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση και αποτελεί τμήμα δύο ακόμη «ομάδων» ΣΔΙΤ δικαστικών μεγάρων συνολικού προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ.

Το ΣΔΙΤ, ύψους 120 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει την ανέγερση δικαστικών μεγάρων σε Έδεσσα, Σέρρες και Κιλκίς, όπως και την ανακατασκευή του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Για το project θα κληθούν το αμέσως προσεχές διάστημα να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι υποψήφιοι, ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσει η διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου (διαδικασία ανταλλαγής προτάσεων μεταξύ των ενδιαφερομένων για τη βελτιστοποίηση των προδιαγραφών των ΣΔΙΤ).

Τελικός σταθμός αποτελεί η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την επιλογή του αναδόχου που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το 2022.

Τι περιλαμβάνει το ΣΔΙΤ

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή, ο γενικός σχεδιασμός των τριών νέων σχεδιαζόμενων δικαστικών κτηρίων και του, προς ανακατασκευή, δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης βασίζεται πρωτίστως στη λειτουργική οργάνωση των υπηρεσιών λαμβάνοντας υπόψη τις παρεχόμενες δικαστικές υπηρεσίες και την επίλυση ουσιωδών ζητημάτων που αντιμετωπίζονται και δυσχεραίνουν το έργο των δικαστικών λειτουργών στις εν λόγω πόλεις. Ο σχεδιασμός των νέων κτιρίων έχει γίνει με γνώμονα την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών σε επίπεδο εγκαταστάσεων και υποδομών λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες και μελλοντικές ανάγκες για την έκβαση των δικαστικών υποθέσεων των πόλεων.

Με την υλοποίηση του έργου επιτυγχάνεται:

– η κάλυψη των αναγκών σε χώρους που στη υφιστάμενη κατάσταση απουσιάζουν,

– ο εκσυγχρονισμός για την ορθότερη, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών,

– η αποκατάσταση στέγασης δικαστικών λειτουργιών που βρίσκονται σε παλαιωμένα κτήρια, τα οποία παρουσιάζουν σοβαρά τεχνικά και λειτουργικά προβλήματα, καθώς και κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων,

– η αναβάθμιση της εικόνας των δικαστικών μεγάρων που θα αποκαταστήσει το κύρος και την αξιοπιστία των προσφερόμενων υπηρεσιών της δικαιοσύνης προς τους πολίτες και

– η συγκέντρωση των υπηρεσιών που σήμερα είναι κατακερματισμένη σε ακατάλληλα ακίνητα στο Κιλκίς

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News