Business & Finance Παρασκευή 3/09/2021, 21:16
BUSINESS & FINANCE

Labor Day: Ευκαιρία για διακοπές «εκδίκησης» αυτό το σαββατοκύριακο

Labor Day: Ευκαιρία για διακοπές «εκδίκησης» αυτό το σαββατοκύριακο

Η πανδημία δεν πρόκειται να σταματήσει τα σχέδια των Αμερικανών αυτό το σαββατοκύριακο, πολλοί από τους οποίους σχεδιάζουν κανονικά διακοπές λόγω της εθνικής εορτής για το Labor Day, την αντίστοιχη εργατική πρωτομαγιά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική έρευνα του The Vacationer και του SurveyMonkey το 75% των ερωτηθέντων στην αρχή του Αυγούστου ανησυχούσε ελαφρώς ή πολύ για τον κορωνοϊό αναφορικά με τα σχέδια των διακοπών τους. Βέβαια, το σαββατοκύριακο του Labor Day οι μετακινήσεις ενδέχεται να είναι αυξημένες, διότι οι Αμερικανοί θέλουν να κατοχυρώσουν μερικές ακόμη ημέρες διακοπών στην περίπτωση που υπάρξουν εκ νέου περιοριστικά μέτρα ή lockdown στους επόμενους μήνες. «Ακόμη συζητούνται νέοι κανόνες καραντίνας ή lockdowns… επομένως μερικοί ανησυχούν ότι δεν θα μπορέσουν να ξαναταξιδέψουν», δήλωσε χαρακτηριστικά στο CNBC ο Ερικ Τζόουνς, συνιδρυτής των δύο εταιρειών που πραγματοποίησαν την έρευνα.

Αντιθέτως, το υπόλοιπο 25% των ερωτηθέντων Αμερικανών προγραμμάτιζαν τις λεγόμενες διακοπές «εκδίκησης». Πρόκειται ουσιαστικά για το σχεδιασμό και πραγματοποίηση περισσότερων ταξιδιών απ’ ότι συνήθως λόγω του παρατεταμένου εγκλεισμού της περασμένης χρονιάς, όπως εξήγησε ο Τζόουνς στο CNBC. «Επομένως υποθέτω ότι το Labor Day είναι μία από τις τελευταίες ευκαιρίες που θα έχουν αυτό το καλοκαίρι», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα ευρήματα της εν λόγω έρευνας το 53% των ερωτηθέντων σκόπευε να ταξιδέψει αυτό το σαββατοκύριακο. Το 4,03% αυτών επρόκειτο να χρησιμοποιήσει δημόσιες μεταφορές, το 12,08% θα ταξίδευε αεροπορικώς και το 36,95% με ιδιωτικό όχημα. Αυτό σημαίνει ότι 137 εκατομμύρια ενήλικες στις ΗΠΑ πρόκειται να ταξιδέψουν αυτό το σαββατοκύριακο. Πρόκειται δηλαδή για αύξηση της τάξης του 10% σε σχέση με τις μετακινήσεις για το Πάσχα και το Memorial Day μαζί.

Σύμφωνα ωστόσο με σχετική έρευνα της Tripadvisor μόλις το 31% των Αμερικανών σκοπεύει να μετακινηθεί αυτό το σαββατούριακο, ποσοστό που κινείται στα περίπου επίπεδα με το αντίστοιχο σαββατοκύριακο του 2020 (32%) και του 2019 (35%). Η έρευνα αυτή έδειξε ότι το 86% όσων ταξιδέψουν θα παραμείνουν στις ΗΠΑ και εξ αυτών το 45% θα μετακινηθεί με αυτοκίνητο ή τραίνο, ενώ το 41% αεροπορικώς. Μόλις το 14% πρόκειται να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Πηγή: CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News