Business & Finance Παρασκευή 3/09/2021, 17:06
BUSINESS & FINANCE

Έχετε συνέντευξη για δουλειά: Πρέπει να δώσετε το χέρι σας ή όχι;

Έχετε συνέντευξη για δουλειά: Πρέπει να δώσετε το χέρι σας ή όχι;

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε γύρω από τη ζωή στο γραφείο και όπως φαίνεται, κάνει το ίδιο και με τις συνεντεύξεις για δουλειά.

Δύο στα τρία άτομα που αναζητούν εργασία απαντούν ότι δεν θέλουν να δώσουν το χέρι τους στον άνθρωπο που κάνει τη συνέντευξη, όπως δείχνει νέα δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας ανθρωπίνου δυναμικού Randstad, μόνο το ένα τρίτο από τα 735 άτομα που ερωτήθηκαν σχετικά στη Βρετανία πιστεύει ότι η χειραψία αποτελεί πρέπουσα συμπεριφορά εν μέσω κορωνοϊού.

Η Randstad αναγνωρίζει ότι η χειραψία έχει καθιερωθεί ως αναγκαίο κομμάτι της διαδικασίας της συνέντευξης. Κάποιοι μάνατζερ τη χρησιμοποιούν για να συμπληρώσουν τη συνολική εικόνα που σχηματίζουν για τον συνεντευξιαζόμενο, καθώς μία πολύ χαλαρή χειραψία θεωρείται σημάδι αδυναμίας ενώ μία πολύ σφικτή θεωρείται ότι μαρτυρά μία κυριαρχική προσωπικότητα.

Όμως τα χιλιάδες βίντεο και οι online οδηγοί που κυκλοφορούν για την τέλεια χειραψία, μπορεί σύντομα να γίνουν άχρηστα.

Η ιδέα της υποχρεωτικής χειραψίας εγκαταλείπεται, όπως ακριβώς έγινε και με την αντίληψη ότι κάποιος οφείλει να κάνει μία μεγάλη διαδρομή για να έχει φυσική παρουσία στη συνέντευξη, εξηγεί η Jenna Alexander της Randstad.

«Η παραδοσιακή διαδικασία των χαιρετισμών στην αρχή και στο τέλος της συνέντευξης, την οποία πολλοί θεωρούν δύσκολη, αναγνωρίζεται σήμερα σαν μια ξεπερασμένη παράδοση την οποία η πλειοψηφία θέλει να εγκαταλείψει. Δυστυχώς, χρειάστηκε μία παγκόσμια πανδημία και μία κυβερνητική σύσταση για να αλλάξουν οι αντιλήψεις γύρω από αυτό», λέει η Alexander. «Σκοπός της συνέντευξης πρέπει να είναι εάν το άτομο κάνει ή όχι για τη δουλειά, όχι πόσο καλό είναι στις χειραψίες», τονίζει.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από Independent

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News