Business & Finance Πέμπτη 2/09/2021, 17:05
BUSINESS & FINANCE

Bill Gross: Τα ομόλογα είναι «σκουπίδια» και οι μετοχές θα ακολουθήσουν σύντομα

Bill Gross: Τα ομόλογα είναι «σκουπίδια» και οι μετοχές θα ακολουθήσουν σύντομα

«Επενδυτικά σκουπίδια» χαρακτηρίζει τα ομόλογα ο φημισμένος επενδυτής Bill Gross. Ο συνιδρυτής της Pimco, που αποκαλούνταν τα προηγούμενα χρόνια και «Βασιλιάς των Ομολόγων», προειδοποιεί ότι σύντομα και οι μετοχές θα είναι «σκουπίδια», εάν τα εταιρικά κέρδη δεν καταφέρουν να εντυπωσιάσουν.

Ο 77χρονος Gross, που αποσύρθηκε το 2019, εκτίμησε ότι οι αποδόσεις των ομολόγων θα αυξηθούν απότομα τον επόμενο χρόνο, με αποτέλεσμα οι επενδυτές των τίτλων σταθερού εισοδήματος να υποστούν ζημιές.

«Τα μετρητά είναι σκουπίδια εδώ και πολύ καιρό, αλλά υπάρχουν τώρα μερικοί νέοι διεκδικητές για μία θέση στον επενδυτικό σκουπιδοτενεκέ. Τα μεσοπρόθεσμα και  μακροπρόθεσμα ομολογιακά funds είναι στο δοχείο των αχρήστων στα σίγουρα», τόνισε.

Ο Gross εκτιμά ότι η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου θα αυξηθεί στο 2% τους επόμενους 12 μήνες, από τα σημερινά επίπεδα του 1,29%, καθώς η Fed θα περιορίσει τις αγορές τίτλων, λόγω της ισχυρής ανάπτυξης και του πληθωρισμού. Μία τέτοια άνοδος των αποδόσεων θα προκαλέσει ζημιές περίπου 3% για τους επενδυτές, λέει.

Ο Gross προέβλεψε ότι και οι μετοχές θα είναι «σκουπίδια» σύντομα, εάν τα εταιρικά κέρδη δεν αρχίσουν να αυξάνονται με διψήφιους ρυθμούς.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News