Business & Finance Πέμπτη 2/09/2021, 13:46
BUSINESS & FINANCE

Σφίγγει ο ανταγωνισμός στις υπηρεσίες streaming μουσικής – 50 εκατ. συνδρομητές στο YouTube Music

Σφίγγει ο ανταγωνισμός στις υπηρεσίες streaming μουσικής – 50 εκατ. συνδρομητές στο YouTube Music

Τους 50 εκατομμύρια συνδρομητές άγγιξε μέσα στον Αύγουστ η επί πληρωμή υπηρεσία streaming της YouTube, με αποτέλεσμα να πλησιάζει πλέον περισσότερο τους ανταγωνιστές της, την Amazon, την Apple Music και το Spotify.

Η αγορά streaming μουσικής εχει γίνει εξαιρετικά ανταγωνιστική τα τελευταία χρόνια, εξ ου και η YouTube λάνσαρε την υπηρεσία YouTube Music της το 2018. Το ξεκίνημα δεν ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξο, ωστόσο τους τελευταίους μήνες η ζήτηση για την υπηρεσία streaming της YouTube έχουν εκτοξευθεί, σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times. Μόλις τον Οκτώβριο του 2020, η υπηρεσία είχε 30 εκατ. συνδρομητές, όπως είχε ανακοινώσει η εταιρεία τότε. Η υπηρεσία YouTube Music κοστίζει 10 δολάρια το μήνα και η ενισχυμένη εκδοχή της, το YouTube Premium κοστίζει 12 δολάρια το μήνα. 

Πριν την κυκλοφορία της υπηρεσίας streaming, η εταιρεία πάλευε να πείσει τους χρήστες να πληρώσουν για το περιεχόμενο που προσφερόταν στην πλατφόρμα της. Ωστόσο, οι προσπάθειες ήταν ανεπιτυχείς, μέχρι τη στιγμή που προσελήφθη ο Lyor Cohen, βετεράνος στο χώρο της μουσικής και συγκεκριμένα των δίσκων, ο οποίος βοήθησε στο στήσιμο της YouTube Music και την μετέτρεψε σε επάξιο ανταγωνιστή του παγκοσμίως δημοφιλούς Spotify.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες αναφορές, η Spotify είχε 165 εκατ. συνδρομητές μέχρι το τέλος του δευτέρου τριμήνου φέτος, ενώ η Apple και η Amazon είχαν 78 εκατ. και 63 εκατ. συνδρομητές αντίστοιχα μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από The Financial Times

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News