BUSINESS & FINANCE

Autohellas: Διπλάσια προ φόρων κέρδη προβλέπει για το 2021 ο Ευτ.Βασιλάκης

Autohellas: Διπλάσια προ φόρων κέρδη προβλέπει για το 2021 ο Ευτ.Βασιλάκης

Διπλάσια, σε σχέση με το 2020, αναμένεται να είναι τα προ φόρων κέρδη του ομίλου Autohellas κατά τη χρήση του 2021, ενώ και ο κύκλος εργασιών εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τον αντίστοιχο του 2019, όπως εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ευτύχης Βασιλάκης κατά την σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση.

Σε επίπεδο ομίλου, το 2019 οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 555,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα προ φόρων κέρδη του 2020 ανήλθαν σε 24,2 εκατ. ευρώ.

Περιγράφοντας την πορεία της αγοράς αυτοκινήτων, ο κ. Βασιλάκης σημείωσε ότι ο τομέας της μακροπρόθεσμης ενοικίασης και εμπορίας αυτοκινήτων δεν επηρεάστηκε από το lockdown και τα μέτρα περιορισμού των πρώτων μηνών της φετινής χρονιάς. Ως αποτέλεσμα, οι εταιρείες του ομίλου έχουν κερδίσει μερίδιο στην αγορά χονδρικής και λιανικής της τάξης των 2 μονάδων, ενώ στις μισθώσεις των αυτοκινήτων συνεχίζεται η ζήτηση στο leasing, με την παράδοση όμως, των παραγγελιών να καθυστερεί έως και έξι μήνες λόγω της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών. 

Ο κ. Βασιλάκης ανέφερε ότι το 2021 παρά την υστέρηση του τουρισμού κατά το πρώτο πεντάμηνο, εξελίσσεται σε μία πολύ θετική χρονιά για τον όμιλο Autohellas, “είτε διότι η λειτουργία των ενοικιάσεων είχε στηθεί θετικά κι εκμεταλλευτήκαμε τη ζήτηση του Ιουλίου και του Αυγούστου με επαρκή στόλο αυτοκινήτων είτε γιατί υπήρξε ανάκαμψη της ζήτησης από τα νοικοκυριά όσον αφορά τις μακροχρόνιες ενοικιάσεις και την αγορά αυτοκινήτων”.

Σε σχέση με την πρόσφατη συμφωνία χρηματοδότησης με την JP Morgan, ο κ. Βασιλάκης ανέφερε ότι αυτή ενδέχεται στο μέλλον να είναι επεκτάσιμη, διασφαλίζοντας την ανάπτυξη της εισηγμένης με πολύ καλούς όρους.

Σημειώνεται ότι τα θέματα της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης, που εγκρίθηκαν από τους μετόχους, αφορούν:

  • Την ακύρωση ίδιων μετοχών σύμφωνα με το άρθρο 49 του Ν. 4548/2018 και ισόποση μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. 
  • Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ή την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου
  • Την επέκταση προγράμματος παροχής stock option στις θυγατρικές εταιρείες και την εκλογή ενός νέου μέλους στο δ.σ.

     

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News