Business & Finance Τετάρτη 1/09/2021, 12:51
BUSINESS & FINANCE

Χρ. Σταϊκούρας: Ανοιχτός ο δρόμος για ισχυρή ανάκαμψη

«Απόλυτα εφικτός ο στόχος για ανάπτυξη 3,6% το 2021 - Μάλλον θα τα καταφέρουμε καλύτερα»

Χρ. Σταϊκούρας: Ανοιχτός ο δρόμος για ισχυρή ανάκαμψη

«Ο δρόμος για μια ομαλή και ισχυρή ανάκαμψη έχει ανοίξει» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, και εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να πετύχει οικονομική ανάπτυξη 3,6% το 2021.

«Είναι ρεαλιστικό και απόλυτα εφικτό και μάλλον θα τα καταφέρουμε καλύτερα» εκτίμησε ο ΥΠΟΙΚ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Επισήμανε παράλληλα τη βελτίωση που καταγράφεται στον τουρισμό και την οικονομική δραστηριότητα και θύμισε ότι – σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής –  Ελλάδα θα πετύχει ανάπτυξη 4,3% το 2021. 

«Κλειδί» για την επίτευξη υψηλής και βιώσιμης ανάπτυξης είναι η υλοποίηση μιας οικονομικής πολιτικής υπέρ της ανάπτυξης με συνοχή συνέχισε. «Γι΄αυτό έχουμε οικοδομήσει μια οικονομική στρατηγική με ειδικούς και ρεαλιστικούς στόχους» είπε, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να πετύχουμε υψηλά επίπεδα ανάπτυξης το 2021 και μετά, να βελτιώσουμε τα στοιχεία που αποτελούν το ΑΕΠ, αυξάνοντας τις επενδύσεις και τις εξαγωγές από το 2021 και να βγούμε από το πρόγραμμα εποπτείας το 2022. Οι στόχοι αυτοί, όπως υπογράμμισε, θα επιτευχθούν υλοποιώντας μια οικονομική πολιτική που βασίζεται σε επτά πυλώνες, μεταξύ των οποίων στη στοχευμένη στήριξη για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, στη συνέχιση της μείωσης των φόρων, στη διατήρηση υψηλού επιπέδου ρευστότητας και στην έγκαιρη και αποτελεσματική χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Ανέφερε ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση δημιουργεί προϋποθέσεις για μια ισχυρή ανάκαμψη διαρκείας, κάτι το οποίο αποδεικνύουν οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ανάπτυξη 6% το 2022. «Η αύξηση του ΑΕΠ της Ελλάδας θα είναι μεγαλύτερη από εκείνη του μέσου όρου στην Ε.Ε. που είναι 4,5%», ανέφερε και πρόσθεσε ότι οι εξαγωγές στην Ελλάδα αναμένεται να αυξηθούν κατά 8% το 2022, έναντι 0% κατά μέσο όρο στην Ευρωζώνη. Πρόσθεσε επιπλέον ότι η αύξηση των επενδύσεων στην Ελλάδα που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σχεδόν 15%, ενώ στην Ευρωζώνη ο μέσος όρος είναι αύξηση κατά 5%. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News