Business & Finance Τρίτη 31/08/2021, 19:01
BUSINESS & FINANCE

Uber: Πουλά μετοχές αξίας 1 δισ. δολαρίων στη ρωσική Yandex

Πρόκειται για τα μερίδια της Uber σε ρωσικές εταιρείες

Uber: Πουλά μετοχές αξίας 1 δισ. δολαρίων στη ρωσική Yandex

Το μερίδιό της σε κοινοπραξίες με την ρωσική εταιρεία τεχνολογίας Yandex πωλεί η Uber, ώστε η δεύτερη να αναλάβει πλήρη έλεγχο αυτών. Ειδικότερα, η Uber προχώρησε σε πώληση μετοχών αξίας 1 δισ. δολαρίων σε μετρητά προς τη Yandex.

Ειδικότερα, η ρωσική εταιρεία θα αποκτήσει πλήρη έλεγχο της υπηρεσίας μεταφοράς φαγητού Yandex.Eats, της υπηρεσίας μεταφοράς τροφίμων Yandex.Lavka και της υπηρεσίας logistics Yandex.Delivery, στις οποίες η Uber κατέχει το ένα τρίτο των μετοχών. Επιπλέον, θα αποκτήσει πλήρη έλεγχο στην Yandex Self-Driving Group, στην οποία η Uber έχει το 18,2% των μετοχών.

«Από τότε που ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας με την Uber το 2018, έχουμε μπορέσει να δημιουργήσουμε και να αναπτύξουμε ταχύτατα μία σειρά επιτυχημένων επιχειρήσεων, οι οποίες είναι όλες εξαιρετικά βοηθητικές στην πρωτοβουλία μας στο ηλεκτρονικό εμπόριο και σε ολόκληρο το οικοσύστημα της Yandex», δήλωσε ο Tigran Khudaverdyan, ένας από τους επικεφαλής στη Yandex.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Yandex προσφέρει μεταξύ άλλων τη μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιείται στη Ρωσία περισσότερο και από το Google. To δεύτερο τρίμηνο του έτους η εταιρεία είχε 3 δισ. δολάρια σε αποθεματικά και προσβλέπει να επεκταθεί στην αγορά ψηφιακών αγορών και του streaming. Λίγους μήνες πριν, η Yandex εξαγόρασε μία περιφερειακή τράπεζα, καθώς σχεδιάζει παράλληλα να δραστηριοποιηθεί και στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, όπως έχουν κάνει και οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου στη Ρωσία, η Ozon και η Wildberries.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News