Business & Finance Δευτέρα 30/08/2021, 21:09
BUSINESS & FINANCE

Το Apple Music επεκτείνεται στην κλασική μουσική – Εξαγορά εταιρείας streaming

Το Apple Music επεκτείνεται στην κλασική μουσική – Εξαγορά εταιρείας streaming

Την υπηρεσία streaming κλασικής μουσικής Primephonic εξαγόρασε η Apple, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας τεχνολογίας στην οποία ωστόσο δεν κοινοποιήθηκαν οικονομικές λεπτομέρειες. Πρόκειται για την τελευταία μόνο προσπάθεια της Apple να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη βιβλιοθήκη του Apple Music, που ήδη περιλαμβάνει περισσότερα από 75 εκατ. τραγούδια. Συγκριτικά, το Spotify έχει μικρότερη βιβλιοθήκη ,με 70 εκατ. τραγούδια.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Apple, η εταιρεία προσβλέπει στην δημιουργία μίας εφαρμογής (app) συγκεκριμένα για κλασική μουσική, η οποία θα αξιοποιεί σε μεγάλο βαθμό τις ήδη υφιστάμενες δυνατότητες της Primephonic. Η Primephonic θα σταματήσει να λειτουργεί στις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στις υπηρεσίες της θα έχουν δωρεάν το Apple Music για έξι μήνες.

Μέσα στους επόμενους μήνες η Apple σκοπεύει επίσης να εκμεταλλευτεί τις ενδελεχείς πληροφορίες της Primephonic σχετικά με την κλασική μουσική, προκειμένου να βελτιώσει τις διαδικασίες αναζήτησης και τις δυνατότητες εύρεσης νέων κομματιών.

Η Apple πραγματοποιεί δεκάδες εξαγορές κάθε χρόνο, συχνά προκειμένου να στελεχώσει εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό σε κάποιο συγκεκριμένο χώρο στον οποίο στοχεύει. Μεταξύ των μεγαλύτερων και πιο εντυπωσιακών εξαγορών συγκαταλέγονται αυτές στο χώρο της μουσικής. Για παράδειγμα, η Apple εξαγόρασε την Beats έναντι 3 δισ. δολαρίων το 2015 και το Shazam έναντι περίπου 400 εκατ. δολαρίων το 2017.

Η Primephonic ανακοίνωσε ότι η εξαγορά θα τη βοηθήσει στην εξυπηρέτηση όσων λατρεύουν την κλασική μουσική σε όλο τον κόσμο. Η Primephonic δήλωσε «ως νεοφυής επιχείρηση αποκλειστικά για κλασική μουσική, δεν μπορούμε να φτάσουμε στην πλειοψηφία του παγκόσμιου κοινού κλασικής μουσικής, ιδίως σε όσους ακούνε πολλά ακόμη είδη μουσικής. Έτσι, καταλήξαμε ότι προκειμένου να πετύχουμε την αποστολή μας, χρειάζεται να συνεργαστούμε με μία κορυφαία υπηρεσία streaming, η οποία περιλαμβάνει όλα τα μουσικά είδη και επίσης έχει την ίδια αγάπη με εμάς για την κλασική μουσική».

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News