Business & Finance Δευτέρα 30/08/2021, 16:10
BUSINESS & FINANCE

Κερδίζει έδαφος η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ανεμβολίαστους

Κερδίζει έδαφος η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ανεμβολίαστους

Ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων τάσσεται υπέρ των ακριβότερων ασφαλιστικών εισφορών για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. Μάλιστα, η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta Air Lines έκανε ήδη την αρχή, χρεώνοντας τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους της με 200 δολάρια επιπλέον για την κάλυψη υγείας που τους παρέχει.

Το 41% των εργαζομένων που συμμετείχαν σε αμερικανική δημοσκόπηση της Ipsos για λογαριασμό της συμβουλευτικής Eagle Hill Consulting, τάχθηκε υπέρ της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών για τους ανεμβολίαστους. Οι baby boomers εμφανίζουν τα υψηλότερα ποσοστά στήριξη της ιδέας (45%) και οι εκπρόσωποι της Gen Z τα χαμηλότερα (23%).

Μάλιστα, η δημοσκόπηση που έγινε με τη συμμετοχή 1.010 ατόμων, διενεργήθηκε από τις 8 έως τις 11 Αυγούστου, δηλαδή δύο εβδομάδες πριν ο CEO της Delta Air Lines, Εντ Μπάστιαν ανακοινώσει ότι οι ανεμβολίαστοι θα πληρώνουν 200 δολάρια ακριβότερα για την ασφάλιση υγείας τους.

Σημειώνεται ότι οι νοσηλείες των ανεμβολίαστων κόστισαν στο αμερικανικό σύστημα υγείας 2,3 δισ.  δολάρια για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, σύμφωνα με ανάλυση του Peterson Center on Healthcare και του think tank KFF. «Αυτό το εκτιμώμενο μέγεθος πιθανότατα υποτιμά το κόστος για το σύστημα υγείας», αναφέρει η έκθεση.

Στις ΗΠΑ, το Affordable Care Act επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ανεβάσουν το κόστος της ασφάλισης υγείας έως και κατά 50% για τους καπνιστές, αν και έρευνες έχουν δείξει ότι το επιπλέον κόστος συνήθως αποθαρρύνει την ασφάλιση, χωρίς να πείθει τους εργαζόμενους αυτούς να κόψουν το τσιγάρο.

Έπειτα και από την πλήρη έγκριση του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού από τον FDA, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα να κάνουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους υπαλλήλους τους, σε μία προσπάθεια να αυξηθούν τα επίπεδα της ανοσίας στη χώρα. «Εάν είστε επικεφαλής μίας επιχείρησης, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, μίας πολιτείας ή μίας περιφέρειας που περίμενε την πλήρη έγκριση του FDA για να κάνετε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, σας ζητώ να το κάνετε τώρα», είπε.

Πάντως, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση της Eagle Hill εμφανίστηκαν διχασμένοι 50-50 στο εάν θα πρέπει να γίνουν τα εμβόλια υποχρεωτικά για όσους επιστρέφουν στο γραφείο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από MarketWatch

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News