Business & Finance Παρασκευή 27/08/2021, 18:41
BUSINESS & FINANCE

Attica Bank: Όφελος 1 εκατ ευρώ από την πώληση της Thea Artemis

Σε εταιρεία της Ellington Solutions S.A.

Attica Bank: Όφελος 1 εκατ ευρώ από την πώληση της Thea Artemis

Την πώληση του 69% των μετοχών της Thea Artemis Financial Solutions (TAFS), εκ των οποίων το 49% ανήκει στην DDM και το 20% στην Attica Bank, ανακοίνωσε η ελληνική τράπεζα, στο πλαίσιο της τιτλοποίησης «Ωμέγα».

Αγοραστής είναι εταιρεία της Ellington Solutions S.A., η οποία είχε καταστεί προτιμητέος επενδυτής κατά τη διαδικασία των προσφορών.

Από τη συναλλαγή, το κέρδος για την Attica Bank εκτιμάται σε 1 εκατ. ευρώ, κάτι το οποίο θα απεικονιστεί στι ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις του Σεπτεμβρίου (9μηνο).

«Με  την  επιτυχή  ολοκλήρωση  της  επωφελούς  αυτής  συναλλαγής,  η  Attica  Bank προχωρά, πλέον, με απόλυτη προσήλωση στην υλοποίηση της στρατηγικής της για την πλήρη εξυγίανση και θωράκιση του ισολογισμού της και, παράλληλα, επιταχύνει την εφαρμογή του Σχεδίου Μετασχηματισμού της, βάζοντας ισχυρές βάσεις για κερδοφόρο ανάπτυξη» ανακοινωσε η διοίκηση της τράπεζας.

Όσον αφορά τα επόμενα στάδια της τιτλοποίησης «Ωμέγα», η οποία περιλαμβάνει δάνεια αξίας 1,3 δισ. ευρώ, θα υπάρξει ενημέρωση με νέες ανακοινώσεις.

Η σημερινή εξέλιξη λαμβάνει χώρα εν όψει της διαδικασίας της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους έως 240 εκατ. ευρώ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2021.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News