Business & Finance Τετάρτη 25/08/2021, 21:29
BUSINESS & FINANCE

Huawei: Συνεργάζεται ξανά με αμερικανικές εταιρείες

Huawei: Συνεργάζεται ξανά με αμερικανικές εταιρείες

Συμφωνία με αμερικανικούς παρόχους τσιπ για αυτοκίνητα πραγματοποίησε η Huawei, η οποία είχε αποκλειστεί από την κυβέρνηση Τραμπ και αδυνατούσε να συνεργαστεί με αμερικανικές εταιρείες σε αυτό τον τομέα. Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες που εξασφάλισε το Reuters, τις τελευταίες εβδομάδες η Ουάσιγκτον επέτρεψε τη συνεργασία, η οποία θα ευνοήσει τη Huawei στην ανάπτυξη μίας περιορισμένης γκάμας προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων οθονών και αισθητήρων. Μολονότι η κυβέρνηση Μπάιντεν συνέχισε τη στρατηγική της προηγούμενης κυβέρνησης έναντι της κινεζικής εταιρείας, η Huawei προχώρησε σε αλλαγές στις δραστηριότητές της, ώστε να μπορέσει να συνεργαστεί με Αμερικανούς παρόχους.

Η αλλαγή στάσης απέναντι στην Huawei προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στους πολιτικούς κόλους των ΗΠΑ. Ενδεικτικά, ο Γερουσιαστής Marco Rubio χαρακτήρισε την κίνηση «ως μία ακόμη ένδειξη αποτυχίας της κυβέρνησης Μπάιντεν να προστατεύσει την οικονομική και εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ». Υπενθυμίζεται ότι η κινεζική εταιρεία είχε «αποκλειστεί», καθώς θεωρείτο ύποπτη για κατασκοπεία εκ μέρους του κινεζικού κράτους. Η Huawei έχει αρνηθεί επανειλημμένως τις κατηγορίες, για τις οποίες έχει δεχθεί αλλεπάλληλες κυρώσεις τα τελευταία τρία χρόνια.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι τα τσιπ για αυτοκίνητα δεν αποτελούν κατά πάσα πιθανότητα απειλή για το αμερικανικό κράτος, όπως αντιθέτως τα τσιπ που χρησιμοποιούνται σε συσκευές 5G, και συνεπώς χαμηλώνει ο πήχυς όσον αφορά τις συναλλαγές των αμερικανικών παρόχων και της Huawei.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News