Business & Finance Τετάρτη 25/08/2021, 14:39
BUSINESS & FINANCE

Ποιος τεχνολογικός γίγαντας θα χαρίσει όλα του τα κέρδη στους αγρότες

Ποιος τεχνολογικός γίγαντας θα χαρίσει όλα του τα κέρδη στους αγρότες

Μία από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες της Κίνας δεσμεύτηκε να χαρίσει όλα τα κέρδη που έβγαλε το τελευταίο τρίμηνο στους αγρότες, καθώς το Πεκίνο εντείνει τις πιέσεις του προς τις μεγάλες επιχειρήσεις για την αναδιανομή πλούτου. 

Η Pinduoduo, η μεγαλύτερη κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου με βάση τον αριθμό των πελατών της, υποσχέθηκε να δωρίσει τα 372 εκατ. δολάρια των κερδών που έβγαλε για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και των γεωργικών περιοχών της Κίνας. Συνολικά, προβλέπει ότι θα διαθέσει 10 δισ. γουαν, δηλαδή 1,5 δισ. δολάρια, σε αυτούς τους σκοπούς. 

Ο πρόεδρος και CEO της Pinduoduo, Chen Lei, θα επιβλέψει προσωπικά το project.

Όλα αυτά, βέβαια, ακούγονται ακόμα πιο παράξενα εάν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για εταιρεία εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο Nasdaq. Και μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο τρίμηνο που έβγαλε κέρδη από τη στιγμή που εισήλθε στο χρηματιστήριο. 

Η δωρεά της Pinduoduo έρχεται αφότου και ο κολοσσός του ίντερνετ και του gaming Tencent ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 50 δισ. γουαν (7,7 δισ. δολάρια) προς το στόχο του Πεκίνου για «κοινή ευημερία» για όλους τους Κινέζους. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα στηρίξει την αύξηση των εισοδημάτων για τους φτωχούς και θα αντιμετωπίσει θέματα ανισοτήτων στην εκπαίδευση, μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών. 

Η φράση «κοινή ευημερία», που έχει ιστορική σημασία για την Κίνα καθώς χρησιμοποιούνταν από τον Μάο στα μέσα του περασμένου αιώνα, χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα από τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος υποσχέθηκε μία νέα προσπάθεια για την αναδιανομή του πλούτου στη χώρα. 

Ποια είναι η Pinduoduo

Η Pinduoduo ιδρύθηκε το 2015 από τον Colin Huang και γρήγορα έγινε μία μεγάλη δύναμη του ηλεκτρονικού εμπορίου. Απέχει ακόμα πολύ από το να ξεπεράσει τον κινεζικό γίγαντα Alibaba, καθώς ελέγχει το 10% της αγοράς, έναντι του 53% της Alibaba και του 19% της JD.com. 

Όμως, η εταιρεία είχε 850 εκατ. ενεργούς χρήστες τον τελευταίο χρόνο, δηλαδή περισσότερους από τους 828 εκατ. της Alibaba. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News