Business & Finance Τρίτη 24/08/2021, 19:40
BUSINESS & FINANCE

Ηλεκτρονικό Εμπόριο: 830 δισ. δολάρια ο τζίρος φέτος στην Ευρώπη – Πόσο θα φτάσει το 2023;

Ηλεκτρονικό Εμπόριο: 830 δισ. δολάρια ο τζίρος φέτος στην Ευρώπη – Πόσο θα φτάσει το 2023;

Έξι στους δέκα Ευρωπαίους πραγματοποιούν αγορές μέσω Διαδικτύου, ενώ η τάση αυτή θα συνεχίσει να ενισχύεται μέχρι τα τέλη του 2021. Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία του Trading Platforms, ο αριθμός των καταναλωτών μέσω Διαδικτύου στην Ευρώπη προβλέεται να ανέλθει στα 500 εκατομμύρια, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα ο αριθμός αυτός άγγιζε τα 480 εκατομμύρια.

Παρότι οι αγορές online προσελκύουν μεγάλο αριθμό ανθρώπων ιδίως μετά την επέλαση της πανδημίας, η οικονομική αβεβαιότητα που προκλήθηκε μετά την επιβολή των πρώτων lockdown σε ολόκληρη τη γηραιά ήπειρο περιόρισαν το τζίρο. Ενδεικτικά, ο τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου μειώθηκε το 2020 κατά 12,18% στα 674 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, αναμένεται πως και ο τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου θα ανακάμψει το 2021. Ειδικότερα, εκτιμάται πως η σχετική αγορά θα αγγίξει τα 824 δισ. δολάρια φέτος, σημειώνοντας αύξηση 22,15% σε ετήσια βάση.

Βέβαια, ο πήχης για τις συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ευρώπη μπαίνει ακόμη πιο υψηλά για τα επόμενα χρόνια. Μάλιστα, εκτιμάται ότι εντός της επόμενης διετίας και συγκεκριμένα το 2023, η συνολική αξία των συναλλαγών e-commerce στην Ευρώπη θα υπερβεί το ορόσημο του $1 τρισ. 

«Οι τεχνολογικές εξελίξεις τις τελευταίες δύο δεκαετίες έδωσαν στο ψηφιακό εμπόριο πολύ μεγαλύτερη επιρροή από ποτέ. Η σημασία του υπογραμμίστηκε ακόμη περισσότερο στη διάρκεια των lockdowns το 2020. Οι ηλεκτρονικές αγορές επέτρεψαν σε εταιρείες, μικρές και μεγάλες, να επιβιώσουν, παρά τις δυσκολίες που επιβάλλει η πανδημία. Το μέλλον αναμένεται να είναι ακόμη πιο λαμπρό», σύμφωνα με τους αναλυτές της Trading Platforms.

Υπενθυμίζεται ότι το ψηφιακό εμπόριο αφορά όλες τις συναλλαγές των καταναλωτών που πραγματοποιούνται μέσω του Διαδικτύου και αφορούν άμεσα τις διαδικτυακές αγορές προϊόντων και υπηρεσιών. Οι πληρωμές μπορούν να γίνουν μέσω χρεωστικών καρτών ή πιστωτικών καρτών, αλλά και μέσω προμηθευτών υπηρεσιών πληρωμών, όπως το Paypal.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News