Business & Finance Τρίτη 24/08/2021, 13:22
BUSINESS & FINANCE

Eurostat: Ποιοι μήνες είναι οι πιο «δυνατοί» για τον τουρισμό

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat

Eurostat: Ποιοι μήνες είναι οι πιο «δυνατοί» για τον τουρισμό

Υψηλά επίπεδα εποχικότητας εμφανίζει ο τουρισμός στην Ευρώπη, κάτι το οποίο φαίνεται ότι έχει εδραιωθεί έτι περισσότερο λόγω και της αβεβαιότητας γύρω από την εξέλιξη της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, κατά τη διάρκεια του 2020, οι διανυχτερεύσεις τουριστών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αντιστοιχούσαν στο 42% του συνολικού αριθμού των ετήσιων διανυχτερεύσεων. 

Το συγκεκριμένο ποσοστό ήταν αισθητά υψηλότερο σε σχέση με τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2019, όταν είχε κυμανθεί στο 32%. 

Line chart: Nights spent in tourist accommodation establishment, EU, monthly data January-December 2020, in millions

Όπως είναι εύλογο, ο υψηλός βαθμός εποχικότητας απορρέει κι από το γεγονός ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει δραματικά τις τουριστικές και ταξιδιωτικές ροές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. 

Χαρακτηριστικά, οι διανυχτερεύσεις τον Απρίλιο και τον Μάιο αντιστοιχούσαν μόλις στο 3% των συνολικών διανυχτερεύσεων του 2020, ενώ το 2019 αριθμούσαν σε 15%. 

Εξίσου υψηλή ήταν η επίπτωση της Covid στις τουριστικές ροές του φθινοπώρου, καθώς οι διανυχτερεύσεις Οκτωβρίου – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου αντιστοιχούσαν στο 13% των συνολικών διανυχτερεύσεων έναντι 20% το 2019.

H παραπάνω τάση εκτιμάται ότι θα επαναληφθεί και φέτος, κάτι το οποίο ήδη αποτυπώνεται στα στοιχεία των τουριστικών ροών της Ελλάδας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News