Business & Finance Δευτέρα 23/08/2021, 19:45
BUSINESS & FINANCE

Άλμα άνω του 5% για το πετρέλαιο

Τέλος στο επταήμερο αρνητικό σερί

Άλμα άνω του 5% για το πετρέλαιο

Ισχυρό άλμα εμφάνισε σήμερα η τιμή του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων, βάζοντας τέλος στο επταήμερο αρνητικό σερί, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο από το 2019.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια WTI ενισχύθηκαν κατά 5,7% και τα 65,71 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια Brent αυξήθηκαν κατά 5,5% και τα 68,75 δολάρια ανά βαρέλι.

Η ισχυρή ανάκαμψη του μαύρου «χρυσού» απορρέει από την αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου, αλλά και την εκτίμηση των επενδυτών ότι το πρόσφατο sell off έκανε τον κύκλο του.

«Η είδηση των μηδενικών κρουσμάτων στην Κίνα παρείχε μια πρώτη φωτεινή ένδειξη για την έξοδο από το τούνελ της Covid» σημειώνει, από την πλευρά της, η Blue Line Futuers. Αυτό, με τη σειρά του, αναμένεται να οδηγήσει σε τόνωση της ζήτησης για πετρέλαιο, χάρη στην επαναλειτουργία μιας σειρά εργοστασίων και βιομηχανιών.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η τιμή του πετρελαίου συρρικνώθηκε κατά σχεδόν 9%, η χειρότερη επίδοση από τον Οκτώβριο, καθώς το sell off στις μετοχές, η ενίσχυση του δολαρίου και οι ανησυχίες για τη ζήτηση είχαν επιδεινώσει το κλίμα στην αγορά εμπορευμάτων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News