Business & Finance Δευτέρα 23/08/2021, 15:18
BUSINESS & FINANCE

PayPal: Επιτρέπει την αγορά crypto στη Βρετανία

Μετά την επιτυχημένη δοκιμή στις ΗΠΑ

PayPal: Επιτρέπει την αγορά crypto στη Βρετανία

Να δέχεται κρυπτονομίσματα αποφάσισε η πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών PayPal, η οποία θα επιτρέπει εφεξής στους Βρετανούς πελάτες να αγοράζουν, διατηρούν και πωλούν ψηφιακά νομίσματα.

Πρόκειται για την πρώτη διεθνή επέκταση της Paypal στην αγορά των crypto, μετά την «παρθενική» αποδοχή τους από τους Αμερικανούς πελάτες τον Οκτώβριο του 2020.

«Έχει πάει πραγματικά καλά στις ΗΠΑ» αποκάλυψε ο γενικός διευθυντής της PayPal, αρμόδιος για την αγορά των κρυπτονομισμάτων, Jose Fernandez da Ponte. «Το ίδιο καλά περιμένουμε να πάμε και στο Ηνωμένο Βασίλειο» έσπευσε να προσθέσει. 

Πλέον, οι Βρετανοί θα μπορούν μέσω της γνωστής πλατφόρμας να αγοράζουν ή να πουλούν Bitcoin, Ethereum ή Litecoin. Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις τιμές των crypto σε real-time, όπως και να βρίσκουν εκπαιδευτικό περιεχόμενο για την εν λόγω αγορά.

Οι συναλλαγές κρυπτονομισμάτων μέσω της PayPal αποτελεί ακόμη ένα βήμα αποδοχής των ψηφιακών νομισμάτων από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, κάτι το οποίο έχει συμβάλλει στην ανάκαμψη της τιμής του Bitcoin.

Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα η τιμή του δημοφιλούς ψηφιακού νομίσματος ξεπέρασε και πάλι το ψυχολογικό όριο των 50.000 δολαρίων, ανακάμπτοντας σε υψηλό τριών μηνών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News