Business & Finance Δευτέρα 23/08/2021, 12:03
BUSINESS & FINANCE

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Με άνοδο ξεκινά η εβδομάδα

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Με άνοδο ξεκινά η εβδομάδα

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι μετοχές της πολυτέλειας και τα σενάρια για επιχειρηματικά deals φέρνουν αλλαγή σκηνικού, έπειτα από το sell off της περασμένης εβδομάδας.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, Sainsbury’s, σημειώνει άλμα 11,7%, στα υψηλά τριών ετών, έπειτα από δημοσίευμα που μιλά για ενδιαφέρον εταιρειών private equity για την εξαγορά της αντί τιμήματος που θα ξεπερνά τα 7 δισ. στερλίνες.

Οι μετοχές του κλάδου της πολυτέλειας, LVMH, Kering και Moncler ενισχύονται, έπειτα από τις πιέσεις που δέχθηκαν την περασμένη εβδομάδα λόγω των σχεδίων της Κίνας για την αναδιανομή πλούτου από τις επιχειρήσεις.

Έχοντας ενισχυθεί κατά 18% από τις αρχές του έτους, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 άγγιξε νέο ιστορικό ρεκόρ αυτό τον μήνα, όμως έχει «σκοντάψει» έκτοτε, λόγω των ανησυχιών γύρω από τη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve και την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,37%, στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει 0,71% και στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει μικρή άνοδο 0,16%.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News