Business & Finance Παρασκευή 20/08/2021, 20:00
BUSINESS & FINANCE

Nvdia: Η εισβολή της στη βρετανική αγορά τσιπ προκαλεί ανησυχίες

Nvdia: Η εισβολή της στη βρετανική αγορά τσιπ προκαλεί ανησυχίες

Σοβαρές αντιδράσεις προκάλεσε στη βρετανική αρχή ανταγωνισμού η επικείμενη εξαγορά της Arm, βρετανικής εταιρείας κατασκευής τσιπ, από τη Nvidia. Ειδικότερα, η αρμόδια ρυθμιστική αρχή CMA δήλωσε ότι η επιχειρηματική συμφωνία ενδέχεται να αποκλείσει τον ανταγωνισμό σε μία σειρά κλάδων, όπως το gaming ή τα αυτόνομα αυτοκίνητα. Συνεπώς, προειδοποίησε πως θα ελέγξει ενδελεχώς την εξαγορά.

Από την πλευρά της Nvidia, η εξαγορά θα την ευνοήσει στην ενίσχυση της παρουσίας και των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων στη Βρετανία. «Ανυπομονούμε να αποκτήσουμε την ευκαιρία να απαντήσουμε στις αρχικές εκτιμήσεις της CMA και να λύσουμε κάθε ανησυχία που έχει η κυβέρνηση», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού.

Η εξαγορά προγραμματίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν η ιαπωνική Softbank, στην οποία ανήκει η Arm, συμφώνησε με τη Nvidia. Η τεχνογνωσία της Arm αξιοποιείται από μερικούς ανταγωνιστές της Nvidia για την παραγωγή συγκεκριμένων τύπων τσιπ. Επομένως, η CMA άφησε να εννοηθεί ότι η επιχειρηματική συμφωνία θα αποκόψει την πρόσβαση των ανταγωνιστών της στα τσιπ. H Nvidia έχει προσπαθήσει να μετριάσει τις ανησυχίες της ρυθμιστικής αρχής χωρίς όμως επιτυχία.

Σύμφωνα με το BBC, η εξαγορά ενδέχεται να έχει ελέγχεται σε δεύτερο επίπεδο αυτή τη στιγμή, γεγονός που μειώνει τις πιθανότητες πραγματοποίησής της. Εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητισμού δήλωσε ότι ο Γ.Γ. θα αποφασίσει σύντομα εάν θα προχωρήσει η έρευνα στο επόμενο επίπεδο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News