Business & Finance Πέμπτη 19/08/2021, 22:43
BUSINESS & FINANCE

Σίλικον Βάλεϊ: 1 εκατ. δολάρια για καμένο σπίτι

Περισσότερες από 100 προσφορές σε τρεις μέρες

Σίλικον Βάλεϊ: 1 εκατ. δολάρια για καμένο σπίτι

Έναντι 1 εκατομμυρίου δολαρίων πωλήθηκε σπίτι στην Σίλικον Βάλει, παρά το γεγονός ότι είχε σοβαρές φθορές από πυρκαγιά, ξεπερνώντας την αρχική τιμή πώλησης των 850.000 δολαρίων. Μάλιστα, για τη διόροφη οικία με τα τέσσερα υπνοδωμάτια υπήρξαν δεκάδες προσφορές, καταδεικνύοντας τις υψηλότατες τιμές και τη ζήτηση στην αγορά σπιτιών της Καλιφόρνια.

Ενδεικτικά, η Melinda Byrne, η μεσίτρια που ανέλαβε την πώληση του σπιτιού δεν εντυπωσιάστηκε καθόλου από τη ζήτηση, όπως δήλωσε στο CNBC. «Με εντυπωσίασε πραγματικά η αναστάτωση που προκάλεσε το ζήτημα, διότι για μένα πρόκειται για φοβερή ευκαιρία. Πουλάμε συχνά σπίτια που χρειάζονται αναβάθμιση», δήλωσε η Byrne σχετικά με την κάλυψη που είχε το θέμα στα τοπικά δίκτυα.

Σε διάστημα τριών ημερών από την ανάρτηση του σπιτιού, η Byrne δέχθηκε περίπου 100 τηλεφωνήματα και οχτώ επίσημες προσφορές. Μετά τη διασφάλιση του νέου ιδιοκτήτη, δέχθηκε ακόμη πέντε εναλλακτικές προσφορές. Το σπίτι έχει σοβαρές ζημιές στο χώρο στάθμευσης, στον χώρο πληντυρίου και στο σαλόνι, τα οποία πρέπει να φτιαχτούν εξ αρχής. Ωστόσο, σύμφωνα με την Byrne, ο βασικός σκελετός του σπιτιού είναι ακόμη εκεί και κάποιος έμπειρος κατασκευαστής μπορεί να το ξαναχτίσει σε έξι μήνες.

Ο νέος ιδιοκτήτης είναι έμπειρος επενδυτής, ο οποίος θα αναλάβει την αναμόρφωση του σπιτιού και θα ξαναβάλει το σπίτι στην αγορά, κατά πάσα πιθανότητα σε ακόμη υψηλότερη τιμή. Μάλιστα, η Byrne σημείωσε ότι οι περισσότεροι αγοραστές τέτοιου είδους συνεργάζονται με συγκεκριμένες ομάδες κατασκευαστών, αρχιτεκτόνων και μηχανικών και συνεπώς ανακαινίζουν τα σπίτια σε τέσσερις με έξι μήνες.

Γενικά, οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ έχουν υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2020, καθώς οι κατασκευαστές εστίασαν στις πολυτελείς οικίες, αφήνοντας κενά στις προσφορές φθηνών κατοικιών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News