Business & Finance Πέμπτη 19/08/2021, 19:33
BUSINESS & FINANCE

FAA: 1 εκατ. δολάρια πρόστιμα σε επιβάτες αεροπλάνων

FAA: 1 εκατ. δολάρια πρόστιμα σε επιβάτες αεροπλάνων

Ξεπερνά το 1 εκατομμύριο δολάρια το ύψος των προστίμων που επιβλήθηκαν σε επιβάτες φέτος από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA). Οι λόγοι για κάθε περίπτωση, στο σύνολο 34 επιβατών, διαφέρουν, αλλά σε κάθε περίπτωση αντίκεινται στους κανόνες συμπεριφοράς στις πτήσεις. Σύμφωνα με την FAA, δύο εκ των προστίμων ξεπερνούν τα 40.000 δολάρια.

Κοινός παρονομαστής σε πολλές περιπτώσεις ήταν η κατανάλωση αλκοόλ, εξ ου και η American Airlines ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παρατείνει την απαγόρευση αλκοολούχων ποτών μέχρι τα μέσα του επόμενου Ιανουαρίου, τα οποία πωλούνταν σε επιβάτες σε θέσεις first class και business.

Σε μία από τις παραβάσεις, ο επιβάτης πέταξε την τσάντα του σε άλλους επιβαίνοντες του αεροσκάφους και έβαλε το κεφάλι του κάτω από τη φούστα αεροσυνοδού. Το πλήρωμα υποχρεώθηκε να τον δέσει με πλαστικά δεσμά. Σε άλλη περίπτωση, επιβάτης που αρνήθηκε να φορέσει μάσκα ακούμπησε άλλο επιβάτη και έκανε χειρονομίες, σαν να μαχαιρώνει, προς άλλους επιβαίνοντες. Το πλήρωμα κρατούσε εργαλεία κουζίνας, προκειμένου να προστατευθεί, μέχρις ότου τον συνέλλαβαν οι αρχές.

Σύμφωνα με την FAA μόνον την τελευταία εβδομάδα έχουν σημειωθεί περίπου 3.900 καταγγελίες επιβατών που παραβαίνουν τους κανόνες, εκ των οποίων τα δύο τρίτα επειδή αρνούνται να φορέσουν μάσκα. Ορισμένα σωματεία αεροπορικών ασκούν πιέσεις για την άσκηση καταγγελιών ποινικού χαρακτήρα. Ο επικεφαλής της FAA πρότεινε στα στελέχη των αεροδρομίων να συνεργαστούν με τις αρμόδιες τοπικές αρχές για το ζήτημα, καθώς δεν έχει την αρμοδιότητα να ασκήσει κατηγορίες προς επιβάτες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από The Associated Press

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News